La mia cucina_Bucataria mea

20 marzo 2010

Drob

Filed under: 01. Antipasti_Aperitive, 17. Ricette romene_Reţete româneşti — Tag: — adriananicoleta @ 23:53

E’ l’antipasto tipico pasquale romeno nato per utilizzare le interiora del agnello che finisce arrosto sulla stessa tavola pasquale_E aperitivul tipic de Paste nascut pentru a folosi maruntaiele mielului care se transforma in friptura pe aceeasi masa festiva

Ingredienti_Ingrediente
1 kg di frattaglie di agnello (fegato, polmone, cuori, reni, pezzi di carne di scarto)_1 kg de maruntaie de miel (ficat, plamin, inima, rinichi, bucati de carne  care nu se folosesc la altceva)
1-2 cipolle_1-2 cepe
1 fetta di pane raffermo_1 felie de piine uscata
2 cucchiai di farina_2 linguri de faina
3 uova _3 oua
prezzemolo, aneto, sale e pepe q.b._patrunjel, marar, sare si piper dupa gust

Si usa il cuore, il fegato e il polmone dell’agnello, ovviamente si può fare anche in altri momenti dell’anno con le frattaglie di altri animali. Ad ogni modo le frattaglie si tagliano a pezzi abbastanza grossi e si mescolano con la cipolla tagliata a pezzi e si fanno stufare in una pentola antiaderente mescolando sempre senza aggiungere acqua_Se foloseşte inima, ficatul  şi plăminii mielului, dar in orice caz se poate face şi in alte momente ale anului cu măruntaie de porc, viţel sau vită. Le-am tăiat bucăţele şi le-am pus in tigaie impreună cu ceapa şi le-am fiert inăbuşit amestecind des fara a ajunge apa.

Si fa raffreddare aggiungendo il pane anche raffermo che assorbirà il liquido_Cind totul era gata am adăugat piinea uscata care a absorbit restul de lichid.

Si sminuzza il tutto (o a coltello per chi ha pazienza, o con il tritacarne oppure nel robot facendo però attenzione a lasciare dei pezzettini minuscoli), poi si aggiungono  2 cucchiai di farina, 3 uova, sale, pepe, prezzemolo e aneto. Si mette in una teglia da forno, a me piace rettangolare ma nulla vieta di usare anche altre teglie. In questo caso io l’ho foderata con carta forno ma si può anche imburrare e infarinare oppure per una versione più elegante si può “rivestire” di pasta da pane o pasta sfoglia. Altretanto in questo momento si possono inserire nel composto delle uova sode_Am dat apoi prin maşina de tocat carne tot amestecul şi apoi am adăugat 2 linguri de făină, 3 ouă, sare, piper, pătrunjel şi mărar. Se aseaza in forma, mie imi place sa-l fac in cea dreptunghiulara dar se poate folosi orice alta forma. In acest caz eu am folosit hirtia de copt dar se poate si unge cu unt si tapeta cu faina sau pentru o versiune mai eleganta se poate pune in aluat de piine sau aluat frantuzesc. De asemenea in acest moment se pot introduce in compozitie oua fierte

Questo è stato cotto per un’ora a 180°C, se si dovesse usare la pasta bisognerebbe aumentare i tempi, comunque si toglie dal forno solo quando lo stuzzicadenti esce pulito_Am copt la 180°C, o oră, aşa cum se vede din poză se lasa la cuptor pină ce face o coajă uscată deasupra şi scobitoarea iese curată.

si affetta e si serve freddo_sectiune

accompagnato preferibilmento con della senape_servit de preferinta cu mustar

nel composto si possono mettere le uova sode e allora la fetta avrà questo aspetto_in compozitie se pot pune oua fierte si atunci felia va avea acest aspect

drob

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2 commenti »

  1. Acum ca suntem in prag de Pasti m-am gandit sa pregatesc ceva traditional si sunt curioasa cum o sa-mi iasa.Am mai mancat drob dar niciodata cu oul intreg.PASTE fericit Adriana si merci pt reteta.

    Commento di onutza79 — 20 aprile 2011 @ 23:34

  2. Multumesc, spor la pregatiri!

    Commento di adriananicoleta — 21 aprile 2011 @ 08:00


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