La mia cucina_Bucataria mea

19 marzo 2009

Gelato_Îngheţata mea

Filed under: 09. Dolci_Dulciuri — Tag:, — Adriana Nicoleta @ 08:30

Questi gelati sono fatti con la gelatiera dell’impastatrice Kenwood_Aceste inghetate sunt facute cu accesoriul robotului Kenwood

Gelato alla fragola_Inghetata a fost de capsuni

Ingredienti_Ingrediente

200 ml panna liquida – 200 ml de smintina lichida dulce, nu acra

400 g fragole ridotte in purea – 400 de grame de capsuni facute piure

25 g glucosio – 25 de grame de glucoza

50 g zucchero – 50 de grame de zahar

Ho ridotto le fragole in purea, aggiunto la panna, il glucosio  e lo zucchero frullato il tutto e messo a riposare un po’ nel frigo, poi messo nella gelatiera  mezz’ora_Am facut mai intii piureul de capsuni in mixer, am adaugat smintina, glucoza, zaharul si am pus la frigider, apoi l-am pus in masina la inghetat jumatate de ora

Gelato alla crema_Inghetata de vanilie

Ingredienti_Ingrediente

500 ml latte – 500 ml de lapte

125 ml panna liquida – 125 ml smintina dulce, nu acra

3 tuorli d’uovo – 3 galbenusuri

100 g zucchero – 100 gr de zahar

50 g glucosio – 50 gr de glucoza

Ho mescolato il latte con la panna e le ho fatte scaldare_Am amestecat laptele cu smintina si le-am incalzit

Con il Ken ho montato lo zucchero con i tuorli e quando erano pronti ho ridotto la velocità al minimo ed aggiunto a filo il latte caldo. Poi ho fatto cuocere a fiamma bassa il composto fino quando la crema vela il cucchiaio_In robot am batut spuma zaharul cu galbenusurile si cind erau gata am redus viteza la minim si am adaugat incet laptele cald. Apoi am copt la foc mic crema pina cind se ia pe lingura semn ca e gata.

Ho fatto raffreddare nell’acqua fredda e poi messo un po in frigo dopo di che mezz’ora nella gelatiera_ Am lasat-o sa se raceasca in apa rece si apoi am tinut-o la frigider si apoi iar in masina care ingheata, pentru modelul meu e suficient jumatate de ora, viteza minima a Kenwood-ului

Gelato al caffè_Inghetata de cafea

Ingredienti_Ingrediente

300 ml latte – 300 ml lapte

150 ml panna liquida – 150 ml de smintina dulce nu acra

100 g zucchero –  100 gr de zahar

50 g glucosio – 50 gr de glucoza

una fiala di concentrato di caffè per dolci – o fiola de esenta de cafea pentru dulciuri

Ho mescolato tutto a freddo, messo in frigo e poi mezz’ora nella gelatiera _Am amestecat totul intr-un castron, am pus citeva ore la frigider, apoi jumatate de ora in masina de inghetata si gata.

Gelato al cioccolato_Inghetata de ciocolata

Ingredienti_Ingrediente

150 g cioccolato al latte150 gr de ciocolata, eu am folosit cu lapte

70 g zucchero – 70 gr zahar

30 g glucosio – 30 gr glocoza

4 tuorli d’uovo – 4 galbenusuri

500 ml latte – 500 ml lapte

Ho scaldato il latte, sciolto dentro il cioccolato, aggiunto poi a filo sui tuorli montati con lo zucchero_Am incalzit laptele, am aruncat in el cind era cald ciocolata bucatele si am amestecat bine . Intre timp in robot am batut spuma zaharul cu galbenusurile si cind erau gata am adaugat amestecul de lapte

e rimesso sul fuoco a cuocere_si repus pe foc

aggiunto il glucosio_adaugat glucoza

passato al setaccio, poi raffreddato prima nell’acqua fredda e poi messo in frigo, poi nella gelatiera_ strecurat,  pus sa se raceasca in frigider si apoi in masina de inghetat


Gelato al cioccolato bianco_Inghetata cu ciocolata alba

Ingredienti_Ingrediente

– 200 ml panna – 200 ml smintina

– un po’ di miele di acaccia – un pic de miere de albine din flori de salcim

– uvetta -stafide

– 200 gr di cioccolato bianco – 200 gr ciocolata alba

Ho montato la panna con il miele, ho sciolto il cioccolato e poi l’ho mescolato con la panna e messo il composto nella gelatiera per mezz’ora alla fine della quale ho aggiunto l’uvetta. Ho messo in congelatore e servito il giorno successivo_Am facut frisca din smintina indulcind-o cu miere, am topit ciocolata si cind era rece am amestecat-o cu frisca, am pus-o in masina de inghetata si am lasat-o jumatate de ora dupa care am amestecat-o cu stafidele si am pus-o la congelator, am servit-o a doua zi


Gelato allo yoghurt_Inghetata cu iaurt

Ingredienti_Ingrediente

250 ml panna liquida – 250 ml smintina lichida

2 cucchiai di zucchero in polvere – 2 linguri de zahar pudra

30 g glucosio – 30 gr glucoza

25o gr yoghurt – 250 gr iaurt

250 ml latte – 250 ml lapte

Ho montato a neve un albume, ho aggiunto 250 ml di panna liquida, 250 ml di latte, 250 gr di yoghurt, ho messo 2 cucchiai di zucchero in polvere e una di glucosio. Ho trasferito tutto nella gelatiera e dopo mezz’ora era così_Am batut spuma un albus de ou in Ken, am facut viteza mica si am adaugat 250 ml de smintina lichida, 250 ml de lapte, 250 gr de iaurt, am pus 2 linguri de zahar praf si una de glucoza. Am transferat tot in aparat si am pornit, dupa jumatate de ora era asa

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