La mia cucina_Bucataria mea

24 marzo 2009

MdP Il mio pane_Pâinea mea cu mdp

Questa è la mia macchina del pane, Bifinett, comprata alla Lidl a marzo 2007 per 39 euro

Asta e masina mea de piine, Bifinett, cumparata la Lidl in martie 2007 la 39 de euro

Metto di seguito le ricette che più mi hanno soddisfato, il cucchiaino si riferisce al cucchiaio in dotazione della macchina. Il metodo che uso io è il seguente, tolgo la scatola dalla macchina, metto le pale e verifico che siano nella posizione nella quale si incastrano nella macchina, poggio la scatola sulla bilancia e la azzerro, verso la quantita di liquidi pesandola, aggiungo il sale e zucchero, poi la farina e per ultimo il lievito, in genere uso quello fresco di birra che sbricciolo sopra la farina. Metto la scatola nella macchina e la accendo, mi tengo accanto la tabella con i tempi di ogni programma e quando ha appena cominciato la fase di lievitazione apro il coperchio e tolgo le pale. Appena il programma finisce la spengo e sforno il pane perchè in questo modo mantiene la crosta croccante.

In continuare am sa arat retetele care mi-au placut cel mai mult, cind pomenesc  lingurita ma refer la cea care este in dotarea masinii. Metoda pe care o folosesc eu este urmatoarea, scot cuva din masina si verific ca paletele sa fie in pozitia in care se incastreaza in masina, pun cuva pe cintar si pun tara, vars cantitatea de lichide si le cintaresc, apoi sarea si zaharul, faina si in cele din urma drojdia, in general folosesc drojdie de bere proaspata pe care o farimitez deasupra fainii. Pun cuva in masina, pornesc programul si imi tin alaturi tabella cu timpii fiecarui program astfel incit atunci cind incepe programul de dospit deschid capacul si scot paletele. Cind piinea e coapta o scot imediat din masina pentru ca in acest fel isi mentine coaja crocanta.

Pane bianco
– 400 ml latte
– 2 cucchiaini piccoli di zucchero e 2 di sale
– 1 uovo = 50 ml
– 10 g. olio d’oliva
– 700 g. farina
– 20 g. lievito di birra fresco.

Programma 10. livello II. grado di abbronzatura massimo (3)

Pâine alba
– 400 ml lapte
– 2 linguriţe mici, de zahăr şi 2 de sare
– 1 ou adică 50 ml
– 10 gr de ulei de măsline
– 700 gr făină,
– 20 de grame de drojdie proaspătă
Programul 10. nivelul II. grad de coloratura maxim (3)

Il pane pronto per cominciare la lievitazione (nel momento in cui tolgo le pale)

Pâinea in momentul cind scot paletele si incepe programul de dospit

p11

Il pane pronto per cominciare la cottura

Pâinea dospita in momentul in care incepe programul de copt

p2

Il pane pronto

Pâinea gata

p31

Il pane al latte rapido
– 400 ml/g liquido (acqua o latte)
– un cucchiaino sale
– un cucchiaino zucchero
– 25 g lievito di birra fresco
– 500 g faina di grano tenero (oppure mescolata con della semola rimacinata di grano duro per panificazione)
Programma . livello I. grado di abbronzatura massimo (3).

Pâinea cu lapte rapida
– 400 ml/gr lichid (apa sau lapte)
– o lingurita de sare
– o lingura de zahar
– 25 de gr de drojdie de bere proaspata
– 500 de gr de faina (alba sau alba amestecata cu faina din griu dur)
Program . nivel I. grad de coloratura maxim (3).

p4

Il pane integrale
– 400 ml latte
– un cucchiaino sale
– un cucchiaino zucchero
– un cucchiaino malto d’orzo
– 250 gr farina integrale (io ho usato la farine complete francese)
– 300 gr farina di grano tenero
– 25 g lievito di birra fresco
Programma rapido (2 ore) . livello I. grado di abbronzatura massimo (3).

Pâine integrala
– 400 ml lapte
– o lingurita de sare
– o lingura de zahar
– o lingurita de melasa
– 250 de gr de faina integrala (eu am folosit farine complete frantuzeasca)
– 300 de gr de faina alba
Program rapid (2 ore) . nivel I. grad de coloratura maxim (3).
p5
p6

p8

Il pane bianco n. 2
– 350 ml acqua
– un cucchiaino sale
– un cucchiaino zucchero
– 150 gr farina di grano duro
– 350 gr farina di grano tenero (tipo 550)
– 20 g lievito di birra fresco
Programma . livello I. grado di abbronzatura massimo (3).

Pâine alba nr. 2
– 350 ml apa
– o lingurita de sare
– o lingurita de zahar
– 150 de gr de faina de griu dur
– 350 de gr de faina alba (tip 550)
– 20 de gr de drojdie de bere proaspata
Program . nivel I. grad de coloratura maxim (3).
p9

p10

Il pane con le patate
– 280 ml acqua
– un cucchiaino sale
– un cucchiaino zucchero
– 150 gr farina di grano duro
– 350 gr farina di grano tenero (tipo 550)

– 50  gr di purea di patate
– 20 g lievito di birra fresco
Programma . livello I. grado di abbronzatura massimo (3).

Pâine cu cartofi
– 280 ml apa
– 450 gr de faina t55 sau t65, e faina alba normala pentru piine dar francezii specifica clasificarea asta
– 50 de gr de piure din cartofi
– 7,5 gr de drojdie uscata sau 22 de gr de drojdie de bere (proaspata)
– 6 gr de sare
– o lingura de ulei cu gust de usturoi (aici poti pune ulei normal sau unt)
– o lingurita de zahar
– un strop de nucsoara
– o lingurita de suc de lamiie
Program . nivel I. grad de coloratura maxim (3).

La ricetta è presa da questo libro
Reteta e luata din aceasta carte

Plum cake alla ricotta
– 3 uova
– 300 gr farina
– 270 gr zucchero
– 250 gr ricotta
– 50 gr latte
– una bustina lievito per dolci
Ho messo nella macchina le uova sbattute insieme allo zucchero, ho aggiunto la ricotta mescolando un po’, ho messo sopra la farina e lo lievito.
Programma per dolci

Chec cu urda
– 3 oua
– 300 gr faina alba
– 270 gr zahar
– 250 gr ricotta
– 50 gr lapte
– un plic de praf de copt
Am pus in masina ouale batute cu furculita, zaharul si ricotta si am amestecat un pic deasupra am pus faina si praful de copt.
Program pentru dulciuri.
p7

Blog su WordPress.com.

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: