La mia cucina_Bucataria mea

4 aprile 2009

Angelica

Filed under: 09. Dolci_Dulciuri — Adriana Nicoleta @ 21:26

La ricetta del libro delle Simili “Pane e roba dolce”_Reţeta e din cartea Pane e roba dolce de Sorelle Simili
Si fa un lievitino con_Se face o plămădeală din:
135 gr di farina manitoba io ho usato una con W 340 – 135 gr făină, din cea cu mult gluten pentru că trebuie să crească bine, pentru cine are evident, deci ori manitoba ori cea cu W mare, a mea are 340
13 gr di lievito fresco – 13 gr drojdie proaspătă
75 gr acqua – 75 gr apă.
Si mescola il tutto e si fa lievitare, io l’ho tenuto un’ora al caldo davanti al caminetto_Se amestecă şi se lasă să crească, eu am lăsat cam o oră la loc foarte cald adică in faţa şemineului.

post-2760-1138490361_thumb

Dopo ho aggiunto_Apoi eu am adăugat deasupra
400 gr farina – 400 gr făină
75 gr zucchero – 75 gr zahăr
3 tuorli d’uovo – 3 gălbenuşuri
120 gr latte tiepido – 120 gr lapte călduţ
un cucchiaino di sale – o linguriţă de sare
ho mescolato tutto nel Ken_şi am amestecat totul bine cu ken-ul
post-2760-1138490684_thumb

ho sciolto 120 gr di burro e l’ho aggiunto un po’ alla volta mescolando sempre_după care am topit 120 gr unt şi l-am adăugat cite un pic amestecind mereu.
Ho fatto di nuovo lievitare_Am pus iar la crescut.
Quando era ben lievitato, aiutando-mi con un po’ di farina l’ho divisa in 4 pezzi e l’ho solo appiattita un po’ con le mani_Cind a fost bine crescut, am presărat un pic de făină pe planşetă şi am pus aluatul pe ea, fără să-l ameţesc deloc, l-am apăsat numai cu miinile şi l-am tăiat in patru
post-2760-1138490789_thumb

Fino ad ottenere un rettangolo_Am apăsat la fel  ca să fac un dreptunghi

post-2760-1138490836_thumb

l’ho unto con burro e sopra ho cosparso l’uvetta_şi l-am uns cu unt topit după care am presărat stafide
post-2760-1138490885_thumb

oppure gocce di cioccolato_sau picături de ciocolată

post-2760-1138490961_thumb

ho chiuso a rotolo_după care dreptunghiul se rulează

post-2760-1138491045_thumb

e tagliato a metà per lunghezza, bisogna usare un coltello che taglia molto bene con la lama infarinata per ottenere un bel taglio, si può usare anche un cutter_şi se taie in două, atenţie pentru că trebuie să folosiţi un cuţit care să taie foarte bine şi ca să nu se lipească de aluat trebuie să presăraţi multă făină pe lama lui
post-2760-1138491116_thumb

ho aperto le due metà e le ho intrecciate lasciando la parte aperta di sopra_despărţiţi bine cele două jumătăţi de sul astfel incit partea tăiată să fie in sus, după care impletiţi in două.
post-2760-1138491282_thumb

Me ne sono venute 4, le ho riempito con uvetta, gocce di cioccolato e fettine di ananas candito. La ricetta originale delle Simili, dopo il taglio del rotolo e l’intreccio chiudeva a ciambella_Eu am făcut 4, două cu stafide, una cu picături de ciocolată şi alta cu feliuţe de ananas confiat
Ho rimesso e lievitare_Am pus iar la crescut
stafide şi picături de ciocolată_uvetta e gocce di cioccolato

post-2760-1138491562_thumb

uvetta e fettine di ananas candito_stafide şi feliuţe de ananas confiat

post-2760-1138491626_thumb

Le ho fatte cuocere 20 minuti a 200°C_Le-am copt 20 de minute la 200 de grade celsius
post-2760-1138491689_thumb

Appena tolte dal forno si spennellano con la glassa fatta con un albume e 4 cucchiai di zucchero a velo_Imediat ce sunt scoase din cuptor deci fierbinţi trebuie pusă glazura care se face cu un albuş şi 4 linguri de zahăr praf
post-2760-1138491753_thumb

uvetta_ stafide

post-2760-1138491782_thumb

gocce di cioccolato_picături de ciocolată

post-2760-1138491808_thumb

fettine di ananas candito_ feliuţe de ananas confiat
post-2760-1138491852_thumb

sezioni_secţiunea

post-2760-1138491958_thumb

Crea un sito o un blog gratuitamente presso WordPress.com.

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: