La mia cucina_Bucataria mea

23 maggio 2009

Rotolo con le fragole_Rulada cu capsuni

Filed under: 09. Dolci_Dulciuri — Tag:, — Adriana Nicoleta @ 14:03
Ingredienti per il rotolo:

4 uova,
100 gr di zucchero,
75 gr di farina,
50 gr di burro,
Ingredienti per la farcia:
300 gr di cioccolato bianco,
200 gr di panna fresca,
200 gr di panna montata,
2 cucchiai di rum (io non lo metto),
400 gr di fragole
ROTOLO:  lavorare a lungo i tuorli con lo zucchero, aggiungere la farina setacciata ed il burro sciolto ma freddo, lavorare il composto e unire gli albumi montati a neve. Rivestite con la carta da forno una placca e versateci sopra il composto livellandolo. Cuocere per 15 min. circa a 180°. A cottura ultimata sformate su un canovaccio cosparso di zucchero a velo e arrotolate, lasciate raffreddare e srotolatela per farcirla (questa operazione va fatta lentamente) purtroppo non lo si può arrotolare da caldo altrimenti si smonta la panna.
FARCIA: portare a ebollizione la panna, allontanate dal fuoco e unire il cioccolato spezzettato, mescolate a lungo e aromatizzate con i 2 cucchiai di rum, mettete la crema in frigo per 3 ore (io l’ho tenuta meno), trascorso il tempo aggiungere la panna montata. io ho aggiunto in questo momento le fragole a pezzi. A questo punto farcite il rotolo con la crema, cospargetela di fragole tagliate grossolanamente e arrotolate piano piano

Ingrediente pentru blat:
4 oua, 100gr de zahar, 75 gr de faina, 50 de unt,
Ingrediente pentru crema:
300 gr de ciocolata alba, 200 gr de smintina, 200 gr de frisca, 2 linguri de rom, 400 gr de capsuni
Se bat foarte bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si se adauga incet faina si untul topit si rece. Dupa aceea se adauga mestecind foarte incet cu o lingura albusurile batute spuma.
Se imbraca o forma dreptunghiulara cu hirtie pentru cuptor (eu am folosit tava neagra a cuptorului) si se varsa compozitia dupa care se pune la copt la temperatura de 180°C  pentru 15 minute.
Cind e gata se rastoarna pe un prosop curat peste care s.a presarat zahar pudra si se ruleaza prosopul cu blatul inautru si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se face crema incalzind smintina si cind e fierbinte se adauga ciocolata facuta bucatele si la urma romul, mestecind bine sa se topeasca toata ciocolata si apoi se da la frigider sa se raceasca.
Cind e rece se amesteca cu frisca Se desface rulada facuta cu prosopul si se intinde un strat de crema si deasupra se pun capsunile taiate bucatele dupa care se ruleaza.

Io monto prima gli albumi nel Kenwood, velocità massima_Eu mai intii bat albuşurile spumă in Kenwood, viteză maximă

poi sempre nel Ken monto i tuorli con lo zucchero_apoi pun gălbenuşurile cu zahărul in Ken şi le bat şi pe acestea tot la viteza maximă pină devin spumoase

aggiungo il burro fuso e la farina, Ken velocità minima_apoi adaug untul topit şi făina, Ken viteză minimă

e poi aggiungo gli albumi un po’ alla volta, sempre velocità massima_şi apoi cite un pic de albuş tot viteză minimă
questo è l’impasto, nella teglia da forno 30X40 cm, non era proprio completamente piena_asta e compoziţia in tava de la cuptor care are 30 pe 40 cm, nu s-a umplut toată dar nu e o problemă

cotto_copt

mentre era in forno ho spolverato con dello zucchero a velo un strofinaccio pulito e ho rovesciato l’impasto cotto sopra appena tolto dal forno_in timp ce se cocea am presărat zahăr pudră pe un prosop curat şi am răsturnat blatul copt peste el cum a ieşit din cuptor

l’ho arrotolato e lasciato riposare mentre preparavo la crema_apoi am rulat totul şi l-am lăsat să se odihnească iar eu am purces a face crema

Il latte sopra il cioccolato bianco_De la cremă n-am pozat decit laptele peste ciocolata albă

final

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