La mia cucina_Bucataria mea

25 maggio 2009

Compleanno di Marco_Ziua de nastere a lui Marco 2006 – 10 anni

Filed under: 11. Menu, feste_Meniuri, sărbători — Tag:, — Adriana Nicoleta @ 09:32

2006_10 anni (ani)

I segnabicchieri, comodissimi per non perdersi il bicchiere e sprecarli_Astea erau paharele, excelentă idea cu bileţelul pus pe pahar cu numele fiecăruia, aşa fiecare ştie care e paharul lui şi se evită o risipă incredibilăIPB Image

Pane e grissini, comprati_Piine si grisine, cumparate
IPB Image

Girelle di pizza_Spirale de pizza
che poi sarebbero i messicani ma se scrivevo questo nessuno avrebbe capito, dal topic di Marina

http://www.coquinaria.it/ubb/ultimat…/t/001493.html
fatti un fine settimana precedente e congelati, tirati fuori dal congelatore venerdì sera, messi nelle teglie al mattino e passati nel forno prima di servirli_
Făcute acum citeva săptămini, congelate, scoase din congelator vineri seara, puse in tavă simbătă dimineaţa şi incălzite la cuptor inainte de a le servi

IPB Image

Salatini chorizo
fatti per Pasqua e congelati, tirati fuori dal congelatore venerdì sera, messi nelle teglie al mattino e passati nel forno prima di servirli, la foto è dal topic pasquale perché sabato non ce l’ho più fatta a far la foto. La pasta l’ho fatta con stesso peso di burro e formaggio spalmabile e il doppio di farina (per esempio 100 gr burro morbido cioè non da frigo, lasciato un po’ a temperatura ambiente, 100 gr formaggio spalmabile e 200 gr farina, pizzico di sale), ho messo sopra una fetta di chorizo, spenellata di uovo e in forno a 200°C_
făcuţi de Paşti şi congelaţi, scoşi din congelator vineri seara, puşi in tavă simbătă dimineaţa şi incălziţi la cuptor inainte de a-i servi, poza e aia veche că n-am apucat să le-o fac. Aluatul este cel al Tanei (100 gr unt la temperatura camerei, 100 gr brinză gen philadelphia şi 200 gr făină, un strop de sare), deasupra am pus o felie de chorizo, uns cu ou şi la cuptor la 200°C.
IPB Image
Insalata nervetti, antipasto di peperoni e fagioli bianchi di Spagna_Salată din cartilagini
Fatta al mattino_
cred că se numesc astfel pe romineşte, aperitiv de ardei şi fasole boabe albă, făcută simbătă dimineaţa
IPB Image
Spiedini freddi_Frigărui reci

olive verdi, ravanelli, miniwurster, mozzarelline, pomodorini ciliegine, Infilzati in una verza  avvolta nell’alluminio_Măsline verzi, ridichi, crenvursti cocktail, mozzarelline, roşii micuţe, infipte intr-o varză roşie acoperită cu staniol

IPB Image

Cascata di prosciutto crudo e melone_Cascadă de prosciutto crudo şi pepene galben
IPB Image

Mini hamburger
IPB Image
Tartine con caciocavallo e arrosto di tacchino_Tartine cu caşcaval şi friptură de curcan

IPB Image
Tartine con/cu zacuscă

IPB Image

Ravioloni con ricotta e spinacci_Colţunaşi cu urdă şi spanac
sempre fatti per Pasqua e scongelati con la stessa pasta dei salatin al chorizo_ sunt cei care mi-au rămas la Paşti, congelate, scoase din congelator vineri seara, puse in tavă simbătă dimineaţa şi incălzite la cuptor inainte de a le servi
IPB Image

Prugne nel bacon_Prune invelite in şunculiţă ca aici

IPB Image

Cestini con crema al formaggio_Coşuleţe cu cremă de brinză

Stesso impasto di sopra cotto a secco e riempito dopo con philadeplhia aromatizzata con erba cipollina o basilico e aglio_Acelaşi aluat ca mai sus, coapte goale, congelate, scoase din congelator vineri seara şi simbătă umplute cu creme: brinză gen philadeplhia amestecată cu frunze de busuioc verde şi usturoi sau cu ceapa ciorii.
IPB Image
Verdure fresche_Legume proaspete
IPB Image
Torta cantiere_Tort şantier

Mi sono ispirata da una foto trovata in Internet. Ho fatto un pandispagna rettangolare giovedì sera. Ho continuato venerdì, la calota è diventata la collina, il resto di pandispagna l’ho tagliato in 2, bagnato con uno sciroppo fatto da stesso peso di acqua e zucchero e un po’ di caramello, farcito con ganache di cioccolato al latte usata anche per decorare, zucchero verde per l’erba e marshmallow per i bordi_M-am inspirat dintr-o poză găsită pe Internet, am făcut un blat dreptunghiular joi seara.
Restul l-am făcut vineri adică am tăiat calota din care am făcut apoi deluşorul, restul de blat l-am tăiat �n două, l-am �nsiropat cu un sirop făcut din cantitate egală de apă şi zahăr şi un pic de sos caramel, ca cremă am folosit ganasce pe care am pus-o şi deasupra, apoi am presărat zahăr verde (aşa l-am cumpărat) şi am făcut marginile din marshmallow cumpărate pe care le-am lipit tot cu ganasce.
IPB Image
IPB Image
Spiedini di/Frigărui din marshmallow

IPB Image

A cena ho aggiunto_La cină am adăugat

Carne salada
Carne salada condita con olio, limone e schegge di parmigiano_E un fel de carne marinată in sare care se serveşte tăiată feliuţe şi condimentată cu ulei, lămiie şi aşchii de parmigiano.

Paste con/cu  simil amatriciana
Ho fatto un sughetto con pancetta, cipolla e salsa di pomodoro_Am făcut un sos din şunculiţă, ceapa  şi sos de roşii.

Brinzeturi
(gorgonzola, toma piemontese, pecorino toscano)

con mieli e salse alla frutta piccanti_cu miere  şi sosuri de fructe picante

Vari liquori nei bicchierini di cioccolato_Lichioruri diferite servite in păhărele de ciocolată
IPB Image

Bicchierini con fragole e mascarpone_Pahare cu căpşuni şi mascarpone

Ho messo sul fondo del bicchiere gli avanzi del pandispagna della torta, sopra fragole a pezzi mescolate con zucchero e succo di limone, sopra mascarpone diluito con un po’ di panna liquida_Am pus pe fundul paharului resturile de la blat, deasupra căpşuni amestecate cu zahăr şi suc de lămiie, iar deasupra am vărsat mascarpone indoit cu smintină lichidă.
IPB Image

Blog su WordPress.com.

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: