E una ricetta facilissima, buonissima, che fa spesso la mia amica Patrizia, dalla quale l’ho copiata, se poi si usa la salsiccia di Bra il risultato è stratosferico.
Si soffrigge in un goccio d’olio una piccola cipolla tagliata finissimamente, si aggiunge la salsiccia tagliata a pezzettini _ Se caleste in 2 picaturi de ulei o cepusoara micuta taiata foarte fin, cind e sticloasa se adauga cirnatul taiat bucatele (cirnatu tre sa fie proaspat, nu afumat uscat sau altfel)
Nel frattempo si mescola la panna con lo zafferano oppure la curcuma_Intre timp se pune un plic de sofran intr-o ceasca si deasupra o cutie de smintina si se amesteca bine bine
Si mescola spesso la salsiccia per farla asciugare, si sfuma con del vino bianco secco_Intre timp se amesteca mereu bucatile de cirnat pina ce sunt gata si se adauga vin alb sec
Quando la salsiccia è pronta si aggiunge la miscela di panna, si mescola_In acel moment se varsa deasupra smintina si se mai lasa la fiert cit sa fie amalgamat bine, nu lichida ci cremoasa
E si aggiunge la pasta_Se scurg de apa in care au fiert rigatonii, se aseaza in castron si se varsa deasupra sosul