La mia cucina_Bucataria mea

10 luglio 2009

Frutti di mare_Polpo salame_Salam de caracatiţă

Filed under: 04. Pesce_Peşte — Tag:, — Adriana Nicoleta @ 20:19

Di solito il polpo lo metto nella pentola di coccio, metto il coperchio e la metto sul gas con lo spargifiamma, accendo il fuoco basso e lascio bollire, per questa che era piccola è stato sufficiente mezz’ora_De obicei caracatita o pun in oala de lut rece, pun capac, chestia aceea care se pune pe ochiul de la aragaz ca să nu vină in contact direct oala de lut cu flacăra, pun oala pe chestie, foc mic, juma de oră cel mult la caracatiţa asta pentru că era micuţă

mentre è bollente va messo in una bottiglia di plastica_in acest moment cit e fierbinte trebuie pusă intr-un recipient lung, aici am folosit o sticlă de plastic de apă

ho bucato il fondo per far fuoriuscire il liquido e messo sopra un peso, poi messo in frigo quando si era raffreddata, il giorno dopo si taglia la bottiglia e si tira fuori il salame_am făcut o găurică pe fundul sticlei ca să iasă lichidul şi in cap i-am pus o lămiie ca să se preseze după care l-am băgat la frigider după ce s-a răcit evident, a doua zi am tăiat sticla şi salamul era aşa

tagliato a fette con un goccio d’olio sopra e del prezzemolo tritato_taiat felii cu un strop de ulei deasupra si patrunjel tocat

Crea un sito o un blog gratuitamente presso WordPress.com.

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: