La mia cucina_Bucataria mea

21 luglio 2009

Panini morbidi al latte_Chifle moi din lapte

Filed under: 05. Pane_Pâine — Tag:, — Adriana Nicoleta @ 07:17
Ingredienti_Ingrediente

-500 gr farina 00 – 500 de gr de faina de griu moale 00
– 250 gr latte (alla fine ne ho aggiunto un pochino, io direi pero di partire da 250 e poi sentire se la farina ne richiede ancora)
– 250 de gr de lapte (in cele din urma am mai adaugat putin, eu zic sa se porneasca de la 250 si apoi sa se mai adauge un pic daca aluatul o cere)
– 25 gr lievito di birra fresco – 25 gr drojdie de bere proaspata
– 30 gr di olio – 30 gr de ulei
– mezzo cucchiaino di sale – o jumatate de lingurita de sare
Ho mescolato tutto nel Ken, all’inizio mancava giusto un goccio di liquido e ho aggiunto ancora un pochino di latte. Poi dopo che si era creata la palla l’ho lavorata 5 minuti a velocità massima. L’impasto era una meraviglia, si lavora benissimo
Am amestecat totul in Ken, la inceput aluatul era prea tare si am adaugat inca un pic de lapte. Dupa ce s-a creat bila de aluat l-am mai ametit in Ken 5 minute la viteza maxima. Aluatul e splendid si foarte placut de lucrat cu el

Poi ho pesato i pezzi di circa 45 gr l’uno, avevo 19 palline_Am cintarit bucati de 45 de gr fiecare, am obtinut 19 bile

ho portato in centro tutti i bordi delle palline_ am adus in centru marginile bilei

Così dall’altra parte risulta liscia_Astfel rezulta neteda pe partea cealalta

E da questa parte che si appiattisce con il matterello_Parte pe care am netezit-o cu sucitorul


Ho lasciato lievitare un’ora con strofinaccio umido_Am lasat la dospit o ora acoperit de un prosop umed

Eccoli lievitati_Iata-le dospite

Ho acceso il forno a 250°C con la teglia dentro e quando ha raggiunto la temperatura ho tolto la teglia, messo velocemente i panini e infornato per 10 minuti, poi ho spento il forno, aperto un po’ la porta e lasciati ancora 10 minuti così nel forno_Am aprins cuptorul la 250°C cu tava inauntru si cind a atins temperatura am scos tava, am pus rapid chiflele si am pus la cuptor 10 minute, apoi am stins cuptorul, am intredeschis usa si le-am lasat inca 10 minute in cuptor

Poi li ho presi, messi in un sacchetto di carta e poi in uno di plastica.
Li ho lasciati 45 minuti, hanno fatto un sacco di condensa, sono morbidi, adesso però io li ho spostati in un cesto e avvolti in un strofinaccio.Sono morbidissimi._
Apoi le-am pus intr-o punga de hirtie si apoi in una de plastic. Le-am lasat 45 de minute, s-au aburit dar sunt moi, i-am mutat intr-un cos si invelit intr-un prosop. S-au mentinut la fel de moi.

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