La mia cucina_Bucataria mea

6 agosto 2009

Paste d’melia_Biscuiti din faina de porumb

Filed under: 09.1 Biscotti_Biscuiti — Tag: — Adriana Nicoleta @ 08:38
Sono un prodotto tipico piemontese, presentato anche quì

http://prodottitipici.provincia.cuneo.it/prodotti/altri/meliga/index.jsp

ed anche presidio Slowfood

http://www.fondazioneslowfood.it/ita/presidi/dettaglio.lasso?cod=42
Mi piacerebbe provare questi, magari quest’inverno
http://www.ghironda.com/vvaraita/rubriche/cuc-02.htm

Questa è una delle prove che io ho fatto nella speranza di riprodurre meglio le pasted melia come queste, per esempio, la cosa non è facile.

Sunt un produs tipic zonei Piemonte, prezentati si aici

http://prodottitipici.provincia.cuneo.it/prodotti/altri/meliga/index.jsp

si chiar “aparati” de Slowfood
http://www.fondazioneslowfood.it/ita/presidi/dettaglio.lasso?cod=42

Mi-ar place, poate la iarna sa ii incerc pe acestia

http://www.ghironda.com/vvaraita/rubriche/cuc-02.htm

Asta e una dintre probele pe care le-am facut in incercarea de a-i reface pe acestia din poza, cumparati, pentru ca nu e un lucru usor.

Ingredienti_Ingrediente

(meliga in dialetto piemontese significa granoturco_meliga in dialectul piemontez inseamna porumb)
175 gr fioretto di mais_175 gr faina “fioretto” (faina de porumb foarte fina)
175 gr farina di grano tenero_175 gr faina alba (de griu)
200 gr burro a temperatura ambiente_200 gr unt la temperatura camerei
150 gr zucchero in polvere_150 gr zahar pudra
3 tuorli d’uovo_3 galbenusuri de ou

Il burro, le 2 farine mescolate e lo zucchero a velo

Untul, cele doua faini amestecate si zaharul pudra.

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Ho mescolato nel Ken la farina con il burro

Am amestecat in robot faina cu untul

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Poi lo zucchero e i tuorli, fino quando ho ottenuto l’ impasto, sarebbe meglio farlo nel robot perchè così il burro non diventa caldo facendo ammorbidire troppo l’impasto

Apoi zaharul si galbenusurile, pina ce am obtinut alutul bine amalgamat, e bine sa se faca cu robotul pe cit posibil pentru ca astfel aluatul nu se incalzaste de la miini si untul nu se topeste facind astfel ca aluatul sa devina prea moale.
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Ho fatto riposare mezz’ora in frigo e poi ho dato la forma ai biscotti velocemente per non far scaldare l’impasto

Am lasat la frigider o jumatate de ora si apoi am dat da forma biscuitilor, tot repede ca sa nu se inmoaie aluatul
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Per sicurezzo ho messo la teglia nel frigo un’altra mezz’ora e poi direttamente nel forno a 160-170°C fino quando hanno cominciato a dorarsi sui bordi.

Eu pentru mai multa siguranta am pus forma cu biscuitii alta jumatae de ora in frigider si apoi i-am luat si i-am pus direct in cuptor la 160-170°C pina ce incep sa se coloreze pe margini.

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