La mia cucina_Bucataria mea

1 novembre 2009

Menu di Pasqua 2006_Paste 2006

Filed under: 02. Primi_Feluri I — Adriana Nicoleta @ 17:26

Questo pranzo di Pasqua è stato molto semplice perchè abbiamo deciso di fare la grigliata di carne_Paştele de anul acesta a fost simplu de tot pentru că am decis să facem numai carne la grătar
Abbiamo iniziato venerdì sera portando a casa la carne dal macellaio_Am inceput de vineri seara cind am luat carnea de la măcelar:
costine di maiale – costiţe de porc
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marinate secondo le indicazioni di Stella con salsa di soya, un po’ di whisky, zucchero, aglio, rosmarino, sale, pepe, olio d’oliva_marinata cum spune Stella
adică: sos soja, whisk , putin zahar, rozmarin taiat, sare, piper si ulei masline
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mezzo agnello, in tutto 3 kg_juma de mieluţ care avea aproape 3 chile

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che ho marinato sempre come dice Stella con yoghurt e cipolla_pe care l-am marinat tot cum zice stella adică cu un amestec de iaurt si ceapa
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spiedini e salsiccia_frigărui şi cirnaţi
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marinati come facciamo di solito con un po’ di vino bianco, olio e varie spezie a seconda di quello che ci attira in quel momento_pe care i-am marinat cum facem noi de obicei adică vin alb, ulei de măsline şi toate mirodeniile pe care le avem prin borcănele şi care ne atrag in acel moment

Tutta la carne è stata messa a marinare venerdì sera e riposta in frigo_Astfel am pregătit toată carnea vineri seara şi am pus-o la frigider
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Sabato mattina e sera ho girato tutta la carne per farla insaporire bene, domenica mattina l’ho tolta, ho buttato lo yoghurt, le altre 2 marinate le ho mescolate e sono servite a spennellare la carne durante la cottura con un pennello fatto di rametti di rosmarino_Simbătă dimineaţa şi seara am intors bine toate bucăţile din cutii si duminică am scos toată carnea, iaurtul l-am aruncat şi celelalte două maglavaisuri le-am amestecat şi cu ele Stefano a uns carnea in timp ce o frigea pe grătar folosind drept pensulă un mănunchi de rămurele de rozmarin.

 è iniziata la grigliata, prima i peperoni_a inceput grătarul, mai intii ardeii
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lasciati così com’erano, senza condimento perché erano molto buoni_i-am lăsat aşa simpli pentru că erau foarte buni
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poi le melanzane a fette condite con olio e sale_mai apoi vinetele condimentate numai cu ulei de măsline şi sare
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radicchio condito con olio e condimento balsamico_radicchio pe care l-am condimentat cu ulei de măsline şi condiment balsamic
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l’agnellino_mieluţulIPB Image

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spiedini, salsiccia e costine di maiale_frigăruile şi cirnaţii şi costiţele de porc
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Il tavolo_Masa
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il coniglietto con il pane_iepuraşul  cu piinea
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Come antipasti abbiamo avuto il drob_Ca aperitive am avut drobul

https://adriananicoleta.wordpress.com/2010/03/20/drob-2/
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Tasche ripiene con spinaci bolliti mescolati con ricotta, uovo, erba cipollina, fatte, chiuse, spennellate d’uovo e cotte a 200°C per mezz’ora_colţunaşi  umpluţi cu spanac fiert amestecat cu urdă, ou, ceapa ciorii, mărar, sare, piper, făcute, inchise, unse cu ou şi coapte la 200°C pentru o jumătate de oră

L’impasto di Anat: pari quantità di burro e formaggio spalmabile tipo philadeplphia mescolata con il doppio di farina. Esempio: 100 gr di burro a temperatura ambiente, 100 gr di philadelphia, 200 gr di farina 00, sale. Io lo faccio con il Kenwood, lo metto in frigo e lo uso quando mi serve, si lavora benissimo (se è in frigo da qualche giorno bisogna lasciarlo un po’ a temperatur a ambiente prima di lavorarlo), non si appiccica e si può usare sia per preparazioni dolci che salate_ Aluatul lui Anat: cantitate egala de unt si brinza gen philadelphia amestecata cu dublul de faina. Deci, exemplu: 100 de grame de unt moale, temperatura camerei, 100 de grame de brinza philadephia, 200 de grame de faina, un strop de sare. Eu pun totul in robot si amestec dupa care pun la frigider si o folosesc cind am nevoie, daca a stat prea mult la frigider si e tare de tot aluatul il mai las un pic la temperatura camerei si apoi il intind, se comporta minunat, nu se lipeste, eu de acum fac orice cu el, si tarte sarate si dulci.
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triangoli con pasta fillo e lo stesso ripieno di spinaci di cui sopra_apoi cu foaia de plăcinte am făcut triunghiuri umplute cu aceeaşi umplutură de spanac
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 Torta con l’impasto di cui sopra ripiena di ricotta, zucchero uova e uvetta_Tarta cu aluatul de mai sus de la coltunasi, umplutura e ca de pasca cu brinza, adica urda, zahar, oua, stafide.
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