Di solito qua nel Nord si fa per Natale, queste sono le foto di 5 anni fa_De obicei aici in nordul Italiei se face de Crăciun, astea sunt pozele de acum 5 ani.
Io lo compro già disossato dal macellaio_Eu il cumpar gata dezosat de la măcelar
In questo caso l’ho riempito con un composto fatto di carne di salsiccia, castagne arrostite, uova, sale, pepe e spezie varie_In cazul acesta l-am umplut cu un amestec de carne de cirnaţi cu castane coapte, ou, sare, piper si alte mirodenii
Una volta riempito si cuce da entrambi le parti_După ce a fost umplut se coase in ambele parti

Si mette nella teglia da forno aggiugendo un po’ di vino bianco, io preferisco non aggiungere olio perchè il cappone di per se è ha abbastanza grasso, copotro e cuocio a 200°C_Se pune in tava care va merge la cuptor, de obicei pun un pic de vin, ulei nu că el are grăsime suficientă, acopăr şi pun la 200°C
ogni tanto lo bagno con il liquido di cottura_din cind in cind il scot şi il stropesc cu grăsimea pe care a lăsat-o

risultato finale con patate_rezultatul final alături de cartofi

Io lo compro già disossato dal macellaio_Eu il cumpar gata dezosat de la măcelar
In questo caso l’ho riempito con un composto fatto di carne di salsiccia, castagne arrostite, uova, sale, pepe e spezie varie_In cazul acesta l-am umplut cu un amestec de carne de cirnaţi cu castane coapte, ou, sare, piper si alte mirodenii

Una volta riempito si cuce da entrambi le parti_După ce a fost umplut se coase in ambele parti

Si mette nella teglia da forno aggiugendo un po’ di vino bianco, io preferisco non aggiungere olio perchè il cappone di per se è ha abbastanza grasso, copotro e cuocio a 200°C_Se pune in tava care va merge la cuptor, de obicei pun un pic de vin, ulei nu că el are grăsime suficientă, acopăr şi pun la 200°C

ogni tanto lo bagno con il liquido di cottura_din cind in cind il scot şi il stropesc cu grăsimea pe care a lăsat-o

risultato finale con patate_rezultatul final alături de cartofi

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