La mia cucina_Bucataria mea

16 novembre 2009

Pasta di zucchero_Pasta din zahar

Filed under: 09. Dolci_Dulciuri — Adriana Nicoleta @ 23:43
La ricetta di Rossanina
http://www.coquinaria.it/archivio/decorazione/sesta_lezione/sesta_lezione.html
E importante che lo zucchero a velo sia comprato, non fatto in casa, perchè contiene una percentuale di amido, 5%_Zaharul e important sa fie cumparat deja pudra pentru ca de exemplu asta pe care il folosesc eu cumparat de la Metro are 5% amidon in elGli ingredienti_Ingredientele:
5 gr di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda – 5 gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in apa
50 gr di glucosio – 50 de grame de glucoza
450 gr di zucchero a velo – 450 de grame de zahar pudra
essenza di vaniglia – esenta de vaniliequando serve, colorante – cind e nevoie, colorant alimentar 


Si fa sciogliere il glucosio con l’essenza di vaniglia fino quando diventa liquida, attenzione che non deve bollire_Am pus pe foc mic glucoza (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba


Nel glucosio caldo si fa sciogliere la gelatina precedentemente ammollata in 30 gr di acqua fredda, aggiungendo anche l’acqua_Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp, cu cele 30 de gr de apa


E questo è il sciroppo ottenuto_Astfel arata siropul obtinut


Si fa la fontana in mezzo allo zucchero e si versa il liquido_Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop


Io lo faccio con il Kenwood, se non si amalgama bene bisogna aggiungere 1-2 cucchiai di acqua se al contrario è appiccicaticcia aggiungere un po’ di zucchero_Eu operatia am facut-o cu robotul, daca e prea uscat cum mi s-a intimplat mie se adauga 2 linguri de apa daca e prea moale se adauga putin zahar, putin cite putin se fac aceste mici “ajustari”

Per ottenere una palla omogenea e liscia_Trebuie sa se obtina o pasta ca aceasta

Ho spolverato il tavolo con un po’ di maizena per poterla stendere senza problemi_Am presarat un pic de amidon pe masa ca sa o pot intinde fara probleme


Si stacca il pezzo che si deve colorare e si aggiunge il colorante_Se desprinde bucata care trebuie colorata si se adauga colorantul

 Io preferisco il colorante in polvere perché non sbilanciano il rapporto tra gli ingredienti, se di dovesse usare un colorante liquido bisognerebbe aggiungere dello zucchero in più oppure eliminare la quantità di acqua_Eu prefer colorantii praf pentru ca nu distrug raportul dintre ingrediente, daca se folosesc cei lichizi trebuie adaugat mai mult zahar sau trebuie eliminata apa

La pasta colorata preferisco stenderla tra 2 fogli di pellicola, non uso l’amido per non fare chiazze bianche sul colore_Pasta colorata am intins-o intre foi de plastic transparent, n-am vrut sa folosesc zaharul praf sau amidonul ca sa ramina culoarea frumoasa


Tolgo una parte di pellicola, sistemo la pasta sulla torta, la faccio aderire bene con le mani e solo dopo tolgo l’altra parte di pellicola_Elimin o parte de plastic, asez pasta peste tort, o modelez bine cu miinile si numai dupa aceea elimin si partea cealalta de plastic


Ho steso anche la pasta bianca e tagliato le strisce_Intre timp am intins-o si pe cea alba si mi-am taiat fisiile

eliminato l’eccedenza_am taiat surplusul de pe zucotto



altri esempi_alte exemple

https://adriananicoleta.wordpress.com/2010/02/02/torta-karate-tort-karate/
https://adriananicoleta.wordpress.com/2011/04/21/bufetul-pentru-ziua-lui-marco_12-ani/

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