Questa è la maniera in cui mia madre cucina gli spinaci_Acesta este modul in care mama mea gateste spanacul
Per primo soffrigge una cipolla in poco olio, poi aggiunge gli spinaci bolliti precedentemente se sono freschi, oppure surgelati_Mai intii caleste o ceapa in putin ulei, apoi adauga spanacul fiert in prealabil daca e proaspat sau congelat
In un altro pentolino scioglie un po di burro e ci aggiunge un cucchiaio di farina, come per la besciamella, lei però al posto del latte usa la panna liquida, addensa un attimino e aggiunge gli spinaci un po alla volta _Intr-o alta craticioara topeste un pic de unt si adauga un pic de faina ca la sosul alb, in loc de lapte insa foloseste smintina, lasa sa se lege un pic si adauga spanacul cite o lingura pe rind
questa foto l’ho fatto all’inizio, in realtà la besciamella è molto poca rispetto alla quantità di spinaci, lascia evaporare un po’ mescolando sempre e sono pronti_aceasta poza am facut-o la inceput, in realitate sosul alb e mult mai putin fata de cantitatea de spanac, lasa sa se evapore un pic amestecind mereu si gata
a volte in questo momento ci mette 2 uova e fa cuocere ancora mescolando continuamente e diventa da un contorno un piatto unico_citeodata in acest moment adauga 2 oua si termina de copt amestecind continuu si in acest fel dintr-o garnitura devine un fel de mincare
Buna, Adriana,
Reteta asta e din Bucovina, nu? 🙂 Mama mea face toate verdeturile asa:urzicile, loboda,spanacul. Ea inlocuieste jumatate de lingura de faina alba cu malai si la sfarsit pune obligatoriu usturoi.
PS:Ma duc sa dezghet niste spanac!
Commento di Mirela — 26 novembre 2009 @ 08:23
Tot ce-i posibil Mirela, nu stiu de unde a invatat sa il faca asa dar asa il face de cind ma stiu 🙂
Commento di adriananicoleta — 26 novembre 2009 @ 08:48