Anche se la faccio nel paiolo di rame regalatomi da Marina di Trento, ho voluto provare anche a farla nel Bimby.
Ingredienti per 4 persone_Ingrediente pentru 4 persoane:
1500 g di acqua – 1500 gr de apa
un cucchiaio di sale grosso – o lingura de sare grunjoasa
un cucchiaio di olio – o lingura de ulei
400 g di farina gialla bramata (farina di granoturco) – 400 gr de faina de porumb ( a mea era biologica macinata in moara cu piatra, nu dintr-aia de supermarket fina, dar cred ca se poate folosi orice fel de faina)
Versare nel boccale l’acqua, il sale e l’olio, portare a bollore: 12 min 100° vel 1_Se varsa in bol apa, sarea si uleiul, se fierbe: 12 minute 10° viteza 1.
Aggiungere dal foro del coperchio con lame in movimento a vel. 2 la farina_Se adauga faina prin gaura din capac cu lamele in miscare, viteza 2.
Spatolare a fondo ogni tanto, lasciando inserita la spatola, cuocere: 40 min. 100° vel. 2_Se tine paleta in capac si se amesteca din cind in cind in timp ce se coace 40 de minute 100° viteza 2.
Rispondi