La mia cucina_Bucataria mea

26 febbraio 2010

Ganache di cioccolatto al latte_Ganache de ciocolata cu lapte

Filed under: 08.6 Cioccolato_Ciocolată, 09. Dolci_Dulciuri — Tag: — Adriana Nicoleta @ 11:51
Ingredienti_Ingrediente:
400 gr di panna liquida – 400 de grame de smintina lichida (cea proaspata care se foloseste pentru frisca)
 400 gr di cioccolato al latte Lindt, per me il migliore e per la ganache idem, risultato garantito – 400 de grame de ciocolata cu lapte Lindt, dupa mine e marca cea mai buna in materie de ciocolata cu lapte si rezultatul e garantat
user posted image
Si scalda la panna senza farla bollire_Se incalzeste smintina fara a o fierbe
user posted image
e si versa sopra il cioccolato fatto a pezzi, si mescola bene per far sciogliere tutto il cioccolato ed amalgamare bene_se varsa peste ciocolata bucatele si se amesteca ca sa se topesca bine si ca sa se omogenizeze
user posted image
si può aggiungere dell’estrato di vaniglia_se adauga pentru cine are extract de vaniglie
user posted image
si lascia raffreddare e di conseguenza addensare_se lasa la racit, pe masura ce se raceste se va intari
user posted image
user posted image
e si usa per farcire le torte_si se folosete ca umplutura la torturi

4 commenti »

  1. Probleme: smantana pt frisca proaspata nu se gaseste in Romania, doar super-hiperpasteurizata UHT, extract de vanilie nu exista iar cicolata Lindt e cea mai scumpa de pe piata, deci reteta trebuie adaptata si calitatea produsului final s-ar putea sa aiba de suferit 😦

    Commento di Mada — 27 febbraio 2010 @ 19:54

  2. Nu-i nimic daca nu e proaspata, important e sa nu fie tare acra, aici se gaseste peste tot numai asta lichida, care poate fi proaspata ca asta sau uht, si cealalta uht care e oribila, printre care si aia vegetala care e si mai oribila pentru mine. Eu sunt obisnuita sa folosesc Lindt si din moment ce cu ea iese mereu bine o prefer, dar in mod sigur gasesti si tu o ciocolata de calitate. Multe fete au facut-o deja in Romania deci cred ca n-o sa ai probleme, incearca sa faci o cantitate mica numai ca sa vezi daca iese, oricum nu e o risipa, pentru ca e asa de buna ca o sa o termini imediat numai gustind-o😛 Se poate face si cu ciocolata amara sau alba (cu asta se intareste mai greu) si poate varia si proportia, cu cit e mai multa ciocolata si mai putina smintina cu atit se intareste mai tare si poate fi folosita si ca glazura. Si dupa ce s-a intarit se poate si bate cu telul sau cu robotul si iese mai pufoasa si la fel se poate folosi fie pentru acoperit tortul fie pentru umplut straturile. Daca incerci sa-mi zici, eu incep sa tin pumnii🙂

    Commento di adriananicoleta — 27 febbraio 2010 @ 21:38

  3. Da, e dulce cea Uht, adica e buna de frisca, normal ca aia vegetala trebuie sa fie ceva oribil, spun asa pt ca nu am cumparata niciodata, n-am fost curioasa absolut deloc, sunt pline cofetariile de prajituri si torturi scarboase, facute cu frisca vegetala. O sa incerc cu Milka, am mai facut glazura la tort cu ea, cu smantana dulce, putin unt moale si cognac si s-au minunat toti de cat de buna a iesit. Faptul ca se bate dupa, il stiam si eu la reteta de ganache, dar daca merge si asa e ok. Merci mult pt sfaturi, cred ca o sa folosesc reteta ta la un desert la cupa, ceva piscoturi stropite cu Cointreau, crema, frisca , coji de portocala confiate, inventez eu ceva rapid 🙂

    Commento di Mada — 28 febbraio 2010 @ 12:59

  4. Da, cred ca e foarte buna si Milka. Succes.

    Commento di adriananicoleta — 28 febbraio 2010 @ 14:29


RSS feed for comments on this post.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Crea un sito o un blog gratuitamente presso WordPress.com.

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: