Così cucina mia suocera la trippa ed ho imparato anch’io a farla_Asa gateste soacra-mea burta si am invatat si eu sa o fac
Ingredienti_Ingrediente:
patate e zucca a cubetti– cartofi si dovleac bucatele
trippa mista a pezzettini_burta bucatele
ed anche fagioli bianchi di Spagna_si fasole boabe alba cu bobul mare
Ho fatto un soffritto con sedano, cipolla e carota e l’ho fatto soffriggere in poco olio_Am facut o baza din telina, ceapa si morcov si am calit-o in putin ulei
Ho aggiunto le patate, la zucca e la trippa, coperto di acqua e fatto cuocere per circa 2 ore, poi ho aggiunto i fagioli in scatola e lasciato cuocere altre 2 ore sempre a fiamma bassissima, ho sistemato di sale e pepe e basta. Il numero di ore dipende dalla quantità, deve bollire pianissimo fino quando la trippa è morbida e le patate, la zucca e i fagioli si disfano_Am adaugat cartofii, dovleacul si burta, am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba 2 ore, apoi am adaugat fasolea de la cutie si am lasat sa fiarba alte 2 ore mereu la foc foarte mic, am ajustat de sare si piper si gata. Numarul de ore depinde de cantitate, in orice caz trebuie sa fiarba la foc foarte mic pina cind burta e moale si cartofii, dovleacul si fasolea se farimiteaza
Questa è la mia_Aceasta e a mea
e questa è l’originale, cioè quella di mia suocera_iar aceasta este originalul, adica cea a soacra-mi
Draga Adriana, am ras cu lacrimi de titlul retetei. Incepusem sa ma intreb ce-ai facut cu biata soacra si cum ai ajuns sa-i gatesti brta. :))
Te pup cu drag.
Commento di Narnia — 19 marzo 2010 @ 11:12
Doamne fereste, ce, vrei sa mor otravita? 😀
Commento di adriananicoleta — 19 marzo 2010 @ 12:41
Ce burta frumoasa are soacra matale 🙂
Acuma fara gluma,e o reteta interesanta,
toatal diferita de a noastra.
Ciorba ta imi place mai mult .
Commento di Lia(piscotel) — 19 marzo 2010 @ 22:39
Mie in Romania nu-mi placea deloc ciorba de burta dar facuta asa imi place.
Commento di adriananicoleta — 19 marzo 2010 @ 23:10