La mia cucina_Bucataria mea

30 aprile 2010

Polpettone di carne con champignon e piselli_Rulada de carne cu champignon si mazare

La ricetta di any_annette_Reteta lui any_annette

http://artaculinara.com/forums/index.php?/topic/1351-chiftea-giganta-cu-mazare-si-ciuperci/

Per prima cosa ho comprato un po’ più di 2 kg di piselli freschi, costo un po’ più di 7 euro, da sgusciati pesavano 600 gr, ma il sapore è completamente diverso_Mai intii am cumparat aproape 2 kg de mazare proaspata, a costat un pic mai mult de 7 euro, curatate cintareau circa 600 de gr, dar gustul e complet diferit

Poi ho mescolato circa 500 gr di carne tritata, non mi ricordo se era porco oppure anche vitello, con un uovo, sale, pepe, aneto secco, parmigiano e pangrattato_Apoi am amestecat circa 500 de gr de carne macinata, nu-mi amintesc daca era de porc sau si de vita, cu un ou, sare, piper, marar uscat, parmigiano si pesmetHo formato il polpettone e l’ho infarinato bene_Am dat forma ruladei de carne si am trecut-o bine prin faina
L’ho rosolato benissimo in poco olio da ambi i lati_Am prajit-o bine in putin ulei pe amindoua partile
Ho aggiunto un sachetto di un kg di funghi champignon a fette congelati, i piselli e un po’ di acqua, sale e pepe_ Am adaugat o punga de un kg de ciuperci champignon feliute congelati si mazarea, un pic de apa, sare si piper
Ho lasciato cuocere a fiamma alta con il coperchio un po’ sollevato, mescolando ogni tanto, fino quando la verdura era cotta_Am lasat la fiert la foc mare cu capacul un pic ridicat, amestecind din cind in cind, pina cind legumele erau gata
Ho tolto il polpettone e l’ho tagliato a fette e nella padella ho aggiunto una scatola di 200 ml di panna liquida e un cucchiaio di farina di riso, ho fatto cuocere 5 minuti a fiamma alta scoperchiato per addensare e ho servito, buonissimo_Am scos rulada si am taiat-o felii si in tigaie am adaugat o cutie de smintina lichida de 200 de ml si o lingura de faina de orez, am lasat sa fiarba la foc mare descoperit 5 minute ca sa se lege sosuletul si am servit, foarte bun

3 commenti »

  1. a doua reteta cu mazare care imi place ! pupu-te

    Commento di pansy — 30 aprile 2010 @ 19:58

  2. Îmi place tare mult mazarea,mai ales cea proaspata.Din pacate rar gasesc,de aceea folosesc congelata.
    Arata tare bine,deabia astept sa fac si eu saptamîna viitoare🙂

    Commento di maya — 1 maggio 2010 @ 15:18

  3. Din pacate mazarea proaspata se gaseste doar acum cind e vremea ei si nici nu dureaza mult, dar eu cind am ocazia o cumpar si o folosesc, o si congelez si mi se pare mai buna decit cea cumparata congelata.

    Commento di adriananicoleta — 1 maggio 2010 @ 17:04


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