La terza ricetta del corso di pasticceria salata di Luca Montersino
https://adriananicoleta.wordpress.com/2010/05/01/pasticceria-salata-di-luca-montersino/
Ingredienti_Ingrediente
60 gr. acqua – 60 gr. apa
4 gr. sale – 4 gr. sare
180 gr. burro – 180 gr. unt
256 gr. farina 00 – 256 faina 00
60 gr. Maltitolo – 60 gr. maltitol
28 gr. inulina
15 gr. Latte intero – 15 gr lapte
90 gr. Parmigiano – 90 gr. parmigiano
260 gr. Uova intere – 260 gr oua intregi
4 gr. Bicarbonato di ammonio – 4 gr. amoniac
80 gr. Speck – 80 gr. speck
Ho scaldato l’acqua con il sale e il burro come per i bigne, ho buttato la farina tutta in un colpo e cotto mescolando fino quando il composto si staccava dalle pareti della pentola. Ho messo il composto nel Kenwood con il gancio K e aggiunto il maltitolo, l’inulina e il latte freddo, poi le uova poco per volta e infine il bicarbonato di ammonio ed il formaggio parmigiano gratuggiato e i dadini di speck. Ho versato il composto negli stampini_Am incalzit apa cu sarea si untul ca pentru eclere, am pus faina toata odata si am lasat pe foc amestecind mereu pina cind compozitia se desprindea de pe peretii cratitei. Am pus compozitia in Kenwood cu cirligul in forma de K si am adaugat maltitol, inulina, lapte, apoi ouale amestecate cite un pic pe rind si la sfirsit amoniacul, parmigiano si speck-ul bucatele. Am pus compozitia in forme
fatto cuocere a 200°C per 15 minuti_copt la 200°C 15 minute
Buna Adriana,
Te admir inca de cand ti-am vazut primele retete pe culinar forum, acum ma incanta si mai mult faptul ca ti-am descoperit blogul. Gatesti minunat si imi place ca treci retetele in ambele limbi. Spor in toate!
Commento di Ana B — 1 giugno 2010 @ 14:42
Multumesc frumos Ana, ma bucur ca iti place.
Commento di adriananicoleta — 1 giugno 2010 @ 15:53