La mia cucina_Bucataria mea

20 giugno 2010

Arrosto al latte e noci_Friptura cu lapte si nuci

Filed under: 03. Secondi_Feluri II, 08.4 Carne — Tag: — Adriana Nicoleta @ 22:33

La ricetta originale di Barbara

http://www.coquinaria.it/forum/showthread.php?85243-Vitello-con-crema-di-latte-crudo-e-noci.

Ingredienti_Ingrediente

un pezzo di vitello e uno di lonza di maiale – o bucata de carne de vitel si una de porc
latte – lapte
prosciutto crudo
noci – nuci
sale, pepe – sare si piper
farina – faina
burro – unt

Ho fatto sciogliere il burro nella Le Creuset_Am topit untul in Le Creuset

Ho infarinato la carne e l’ho fatta rosolare nel burro_Am trecut carnea prin faina si am prajit-o in unt

Ho coperto quasì di latte, salato e pepato, messo il prosciutto  a pezzettini e lasciato cuocere a fiamma bassa per un’ora_Am acoperit aproape cu lapte, pus sare si piper, adaugat bucatele de prosciutto si lasat sa fiarba la foc mic pentru o ora

Ogni tanto ho girato i pezzi di carne e alla fine ho aggiunto le noci e lasciato cuocere un’altro quarto d’ora_Din cind in cind am intors bucatile de carne si apoi am adaugat nucile si lasat sa fiarba inca un sfert de ora

Alla fine ho frullato il sughetto_La sfirsit am mixat sosuletul

Tagliato la carne_Taiat carnea

E fatto scaldare ancora un po’ le fette nel sughetto_Si incalzit un pic inca feliile direct in sosulet

Entrambi i tipi di carne si sono cotti perfettamente ed abbinati alla purea di patate sono divini_Ambele feluri de carne s-au copt perfect si servite impreuna cu piureul de cartofi sunt divine

8 commenti »

  1. Foarte faina reteta si combinatia cu sos de
    nuci.
    Am notat ideea si am sa incerc.

    Commento di Lia — 22 giugno 2010 @ 20:30

  2. Eu sunt cam satula de nuci😛 iar acum avind norocul sa am pe mosie alune de padure le prefer, imi plac plus le am gratis, asa ca eram un pic circumspecta pentru reteta asta dar e EXCELENTA😀

    Commento di adriananicoleta — 22 giugno 2010 @ 21:34

  3. foarte interesanta reteta !sa vad daca am curaj s-o fac !

    Commento di pansy — 24 giugno 2010 @ 22:33

  4. dupa o ora de fiert carnea pare rozalie si suculenta

    Commento di pansy — 24 giugno 2010 @ 22:34

  5. Buna ziua, abia ce am vazut reteta ( urmaresc constant blogul ) am si avut curajul sa o fac. Facuta numai cu o bucata de muschi de porc pot spune ca este foarte buna, in special sosul-crema care rezulta. Si am schimbat si garnitura in fasole verde pastai natur pentru ca eu pe acestea le aveam pe mosie .. gratis !! Un motiv in plus pentru care mi-a placut este ca o poti prepara cu o zi inainte fara sa tai carnea in felii. Acest lucru l-am facut cu putin inainte de a-l servi. Numai bine la toata lumea.

    Commento di Geta — 13 luglio 2010 @ 13:35

  6. Ma bucur mult ca ti-a placut Geta si te invidiez pentru pastaile de pe mosie🙂

    Commento di adriananicoleta — 13 luglio 2010 @ 15:02

  7. In mod particular sotului , eu nefiind o gurmanda. Dar oricum este bun. Nu sunt chiar de invidiat, am incercat un surogat de gradina de legume si zarzavat ( desi nu am nici cea mai vaga idee despre cum trebuie lucrata ) de vreo 30 mp si care imi mananca mai mult timp decat in mod normal.Rosiile si pastaile sunt singurele care au “reusit”. Cu altele am dat gres, dar asa se invata. O zi buna

    Commento di Geta — 16 luglio 2010 @ 08:18

  8. Multumesc si succes la gradinarit.

    Commento di adriananicoleta — 16 luglio 2010 @ 09:19


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