Ho tagliato lo speck a striscioline e messo in wok a perdere il grasso, poi ho aggiunto il riso e la cipolla tritata e ho fatto tostare_Am taiat fisii speck-ul si l-am pus in wok sa i se topeasca grasimea, apoi am adaugat orezul si ceapa taiata marunt si le-am lasat sa se prajeasca
Ho aggiunto acqua bollente, le zucchine a rondelle, sale, dado vegetale Bimby e lasciato cuocere aggiungendo acqua bollente quando era necessario, fino quando il chicco di riso era al dente_Am adaugat apa fierbinte, dovleceii taiati felii, sare, concentrat de supa vegetala Thermomix si am lasat sa fiarba adaugind apa fierbinte cind era necesar pina cind bobul de orez era fiert al dente
Nel frattempo ho fatto sciogliere in acqua bollente i pistilli di zafferano e aggiunto nel riso_Intre timp am dizolvat in apa fierbinte pistilurile de sofran si le-am adaugat la orez
Ho tolto dal fuoco e mantecato con burro alle erbe e parmigiano_Am luat de pe foc si amestecat cu unt cu ierburi aromate si parmigiano
Adriana, intotdeauna ti-am admirat risotto-urile!!
Ca sa nu mai zic de prospetimea dovleceilor! Aici rar gasesc asa proaspeti, poate doar cand ajung in gradina mamei…are zucchini. 😉
Azi am taiat ultimul zucchini trimis de mama si l-am facut dupa reteta Mayei, cu verdeata, usturoi, rosii si cascaval, la cuptor. Miammmii!
Te pup!
Commento di Bulinuta — 28 giugno 2010 @ 19:15
Pai fugi in gradina mamei, hai ca pun acu o idee de a face si minca dovleceii cruzi, sunt exceptionali.
Commento di adriananicoleta — 28 giugno 2010 @ 21:22
Da, buna idee sa fug in gradina mamei, numai ca sta la vreo 60 km de noi si ajungem mai rar.
Am vazut si salata de dovlecei si-ti promit ca maine o fac! 😀
Commento di Bulinuta — 6 luglio 2010 @ 21:31
Ok, sa iei dovlecei proaspeti si micuti, si sa nu faci multa pentru ca se deterioreaza foarte usor acum pe caldura asta.
Commento di adriananicoleta — 7 luglio 2010 @ 07:26