La mia cucina_Bucataria mea

2 novembre 2010

Zuppa similvaldostana_Supa similara celei din Valle d’Aosta

Filed under: 02.3. Minestre, zuppe_Ciorbe, supe — Tag: — Adriana Nicoleta @ 00:24

Montagna, pioggia, putagè (stufa a legna) e allora zuppa, simil valdostana perché non c’era solo la fontina dentro. Avevo sminuzzato un soffritto nel Bimby (cipolla, carota e sedano), l’ho messo in padella con poco olio, quando era pronto ho aggiunto mezzo cavolo tagliato a fettine e ho cominciato la cotture lenta con coperchio, aggiungendo acqua man mano che si consumava_Munte, ploaie, soba cu lemne si atunci supa (desi termenul nu suna bine in romaneste dar nu stiu cum sa-i zic altfel) similara celei din Valle d’Aosta pentru ca pe linga fontina, brinza tipica, am folosit si alta. Am tocat marunt in Thermomix ceapa, morcov si tije de telina, am pus totul in tigaie cu putin ulei, cind era gata am adaugat o jumatate de varza taiata feliute si am lasat-o la fiert incetisor cu capac, adaugind apa atunci cind se evapora

Nella pentola ho fatto poi strati di pane, verza e fettine di formaggio_In oala am asezat straturi de felii de piine, varza si feliute de brinza

Ho aggiunto acqua bollente, quasì fino a coprire tutti i strati e messo in forno per un’ora, la temperatura della stufa a legna è molto variabile, quando l’ho messa dentro il termometro segnava 200°, quando l’ho tolta 150°, direi che una via di mezzo va più che bene_Am adaugat apa fierbinte aproape acoperind toate straturile si am pus la cuptor pentru o ora, temperatura sobei e foarte nestatornica, cind am pus oala inauntru termometrul arata 200° si cind am scos-o 150, cred ca o temperatura de 180° merge foarte bine

Adesso ognuno credo che può scegliere di lasciarla più o meno brodosa, a me è piaciuta tantissimo così_Acum fiecare poate cred sa o lasa mai mult sau mai putin lichida, mie mi-a placut foarte mult asa

9 commenti »

  1. Draga mea, am in plan sa incerc supa asta a ta. Imi poti spune cam ce fel de branza se preteaza la reteta?

    Commento di arcadia — 11 novembre 2010 @ 21:50

  2. Am vrut sa spun ca fontina asta nu stiu cu ce s-o aseman de pe-aici de pe la noi 😀

    Commento di arcadia — 11 novembre 2010 @ 21:53

  3. E ca un fel de cascaval asa mai puturos, dar nu asa de puturos ca o gorgonzola, si care cind se topeste nu e asa gumos si filamentos (?) precum cascavalul.
    Oare te-am lamurit?

    Commento di adriananicoleta — 12 novembre 2010 @ 00:01

  4. Da, mi-am facut o idee, merg in cercetari. 😀
    Multumesc frumos! :*

    Commento di arcadia — 12 novembre 2010 @ 07:46

  5. Tin pumnii sa gasesti!
    Si daca nu fa cu ce gasesti, si un cascaval afumat taiat feliute subtirele merge de minune.

    Commento di adriananicoleta — 12 novembre 2010 @ 08:58

  6. Eu inca n-am reusit sa fac supa, dar i-am vorbit mamei despre ea si a prestat-o azi. Zice ca e delicioasa. Cu cascaval afumat, cum ai zis.
    Cand o s-o gatesc eu vin cu poza, multumim de reteta.
    Un sfarsit de saptamana minunat sa ai!

    Commento di arcadia — 12 novembre 2010 @ 21:41

  7. Oh, ma bucur mult, conditia esentiala e sa stea in ultima faza mult la cuptor ca sa se imbine toate gusturile. Imi pare bine ca a placut, aproape ca ma faci sa o refac, varza am, piine uscata o gramada, doar cu brinza care sa mearga bine stau mai prost dar as putea face o varianta. Un weekend placut si tie.

    Commento di adriananicoleta — 13 novembre 2010 @ 12:50

  8. Ta-da-da-dam! Iaca pozele delicioseniei:
    http://cara.sunphoto.ro/culinary/24639917

    Saru’mana pentru masa! 😀

    Commento di arcadia — 15 novembre 2010 @ 15:18

  9. sa va fie de bine, nici nu stii cit de mult ma bucur ca v-a placut

    Commento di adriananicoleta — 15 novembre 2010 @ 23:23


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