Ho modificato questa ricetta_Am modificat aceasta reteta
sostituendo solo il burro con il cioccolato_inlocuind doar untul cu ciocolata
Ingredienti_Ingrediente
200 gr nocciole – 200 gr alune
200 gr zucchero – 200 gr zahar
3 uova – 3 oua
130 gr cioccolato fondente – 100 gr ciocolata amaruie
1 cucchiaio olio – o lingure de ulei din seminte
1 tazzina latte – 1 ceasca de cafea de lapte
200 gr farina+15 gr lievito – 200 gr faina+15 gr praf de copt
Ho montato le uova con lo zucchero nel Kenwood, mescolando piano piano ho aggiunto l’olio, il latte, la farina mescolata con il lievito per dolci_Am batut ouale cu zaharul in Kenwood, am amestecat incet incet adaugind pe rind uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt
Alla fine ho aggiunto il cioccolato e le nocciole tritate insieme nel Bimby_La sfirsit am adaugat ciocolata si alunele macinate in Thermomix
Sezione, buonissima, morbida, umida al punto giusto_Sectiunea, foarte buna, moale, umeda atit cit trebuie
Buna Adriana, intai am facut aceasta prajitura in toate combinatiile si cea cu ciocolata si cea cu unt si abia dupa mi-am facut putin timp sa-ti scriu. Este foarte buna si foarte usor de facut cu reusita garantata. Mie personal imi place si cu unt si cu alune si cu ciocolata , doar ca mai reduc cantitatile. Eu profit din plin de retetele tale. Am facut si pastele cu dovleac ( acum ca am o bucata zdravana primita de la soacra mea, productie proprie). Imi permit sa-ti cer un sfat. Am vazut la Saturn acel faimas Kenwood. Dar daca am inteles bine asa in fuga cum eram ca are foarte multe posibilitati , in functie de ce accesorii iti cumperi.Am vazut ca tu il ai deja. Care varianta de accesori acopera o gama cat mai larga de retete ? Retete dulci sau sarate ? Multumesc mult daca poti sa ma lamuresti putin. Felicitari pentru blog. Numai bine.
Commento di Geta — 26 gennaio 2011 @ 18:21
Ma bucur ca ti-a placut, eu nici nu stiu la care dintre cele 2 variante sa ma opresc, lui Marco insa i-a placut cea cu ciocolata.
In ceea ce priveste Kenwood-ul al meu e vechi, model KM416, din cite stiu eu n-a fost niciodata vindut cu tot cu accesorii, singurele lucruri pe care ei le considera accesorii sunt cele 3 cirlige (k pentru aluat fraged, tel pentru batut spuma si cirlig pentru aluaturi) si cana pentru mixat. Eu mi-am cumparat doar aceesoriul pentru inghetata mai ales pentru faptul ca includea si un alt bol, de plastic dar e util cind ai multe de facut si n-ai chef sa speli continuu bolul. Stiu ca ulterior a aparut un model, are o forma mai triunghiulara mi se pare, care era dotat din start si cu multe accesorii. Despre el nu stiu ce sa-ti spun. Accesoriile de alegi in functie de cerintele pe care le ai si in functie de ce ai sau nu deja in bucatarie. De exemplu ceea ce mi-ar place mie ar fi accesoriul pentru paste, desi am masina de paste cu motor, dar accesoriului astuia i se pot atase matritele care fac si paste scurte, dar ca sa il cumpar plus citeva matrite ma costa cit am dat pe el acu multi ani, asa ca intotdeauna costul m-a oprit. Din cite am auzit de la cei de pe forumul italian accesoriul care mixeaza cantitati mici nu prea merge bine, mie de exemplu nu-mi trebuie pentru ca am deja un robot pentru cantitati foarte mici. Multumesc pentru felicitari si spor la luat decizia, pentru mine este si a fost extrem de util.
Commento di adriananicoleta — 27 gennaio 2011 @ 16:03
Ciao,
Ma il cioccolato lo hai aggiunto precedentemente fuso o lo hai aggiunto semplicemente tritato a pezzetti?
Commento di Veronica — 26 ottobre 2015 @ 19:26
Il cioccolato non fuso ma tritato insieme alle nocciole nel Bimby.
Commento di Adriana Nicoleta — 27 ottobre 2015 @ 10:52