La mia cucina_Bucataria mea

23 gennaio 2011

Bimby_Bignè alla crema pasticcera_Eclere rotunde cu crema de vanilie cu Thermomix

Filed under: 09. Dolci_Dulciuri, 10.2. Bimby_Thermomix — Adriana Nicoleta @ 17:06

Ieri sera ho fatto l’impasto pasta choux nel Bimby con la ricetta del libro base_Aseara am facut compozitia in Thermomix cu reteta din cartea sa

250 gr acqua – 250 gr apa

1 pizzico di sale – 1 strop de sare

100 gr di burro a pezzi – 100 gr unt bucatele

150 gr di farina 00 – 150 gr faina 00

4 uova (da 60 gr) – 4 oua ( de 60 de gr)

Mettere nel bocale l’acqua, il sale e il burro, amalgamare 10 min. 100° vel. 2_Se pun in cana apa, sarea si untul, se amesteca 10 min 100° viteza 2

Unire la farina, lavorare l’impasto: 30 sec. Vel. 4_Se adauga faina, se amesteca aluatul 30 secunde viteza 4

Lasciare terminare la cottura ad apparecchio spento per 10 minuti. Durante i dieci minuti mescolare l’impasto a velocità 4 per almeno 5 volte_Se lasa 10 minute sa se odihneasca aluatul, in acest interval de timp se amesteca la viteza 4 citeva secunde la fiecare 2 minute

Lasciare raffreddare l’impasto nel bocale (io l’ho lasciato fino quando ha raggiunto 37°) poi aggiungere con lame in movimento a vel. 4 le uova una alla volta, lavorando ancora per altri 30-40 sec. Vel 5_Se lasa sa se raceasca compozitia in cana (eu am lasat-o pina ce a ajuns la 37°) si se adauga in timp ce lamele se invirt cite un ou pe rind, la sfirsit se amesteca 30-40 de secunde viteza 5

Con la sac-a-poche ho fatto dei bigne nella teglia del forno  ricoperta di carta forno distanziate tra di loro_Cu poshul am facut mini eclere rotunde in tava acoperita cu hirtie de copt lasind intre ele o mica distanta

Cuocere in forno caldo a 180° per 30 minuti circa, dipende molto dalla loro grandezza, in ogni caso aprire uno e solo quando l’interno è quasi asciutto toglierli. Si fanno raffreddare sulla gratella_Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 de minute, depinde foarte mult de dimensiunea lor, in orice caz se desface unul si numai cind interiorul e uscat se scot. Se lasa sa se raceasca pe gratar

Ho fatto la crema pasticcera_Am facut crema de vanilie

100 gr zucchero – 100 gr zahar
500 gr latte – 500 gr lapte
2 uova – 2 oua
40 gr amido di frumento – 40 gr amidon din griu
Metto tutto nel bocale e faccio cuocere 10 minuti a 90° velocità 4_Pun toate ingredientele in bol si apoi coc 10 minute la 90° viteza 4.

Quando si è raffreddata l’ho messa in frigo_Cind s-a racit am pus-o la frigider.

Oggi ho preparato “l’impianto” per riempire i bignè_Astazi am pregatit “instalatia” pentru a-i umple

Gli ho riempiti_I-am umplut

E spolverati di zucchero a velo_Si pudrati cu zahar pudra

Sezione_Sectiune

Nonostante avessero tutti la stessa forma da crudi, da cotto uno si è trasformato in un pulcino_Desi au avut toti aceeasi forma de cruzi, de copti unul s-a transformat intr-un puiut

3 commenti »

  1. ti-au iesit grozav.nu m-am incumetat niciodata!

    Commento di pansy — 31 gennaio 2011 @ 01:39

  2. CA DE FIECARE DATA , TOTUL EXCEPTZIONAL…
    FF ASPECTOASE , BINE FACUTE ….

    ESHTI O FF BUNA GOSPODINA
    LA MULTZI ANI 2013, SANATATE , FERICIRE , ALATURI DE CEI DRAGI
    RODICA
    REGGIO EMILIA
    ITALIA

    Commento di STAN RODICA — 18 gennaio 2013 @ 11:19

  3. Multumesc frumos Rodica, un an nou splendid si tie.

    Commento di adriananicoleta — 18 gennaio 2013 @ 20:23


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