La mia cucina_Bucataria mea

16 febbraio 2011

English pie

Filed under: 01. Antipasti_Aperitive — Adriana Nicoleta @ 00:22

Diverse pie ispirate di una bravissima ragazza che abita in Inghilterra, Anna Foster_Diferite placinte inspirate din cele ale unei fete foarte pricepute care locuieste in Anglia, Anna Foster

Pork and mushroom pie

L’impasto_Aluatul
450 gr farina – 450 gr faina
120 gr burro freddo tagliato a pezzettini piccoli e mescolati nella farina – 120 gr unt rece taiat cuburi cit mai mici si amestecate in faina
100 gr parmigiano grattugiato – 100 gr parmigiano ras
170 gr acqua – 170 gr apa
2 cucchiaini di lievito in polvere, sare – 2 lingurite praf de copt, sare
Ho messo tutto nel Ken mescolando a bassa velocità con la frusta K, quando era sabbioso ho alzato la velocità al massimo fino quando la palla di impasto si è formata, l’ho avvolta nella plastica e ho messo in frigo 2 ore_Am pus totul in Ken cu cirligul K, am amestecat mai intii la viteza mica, cind era totul nisipos am pus viteza maxima pina ce a inceput sa se formeze aluatul, am oprit imediat, imbracat in plastic si pus la frigider 2 ore

Il ripieno_Umplutura:
carne di maiale tagliata finemente – carnea de porc de la scaloppine all’aceto balsamico taiata bucatele cit mai mici
qualche fetta di prosciutto cotto – citeva felii de prosciutto cotto
qualche fetta di emmenthal – citeva felii de emethal
mezza cipolla – o juma de ceapa
mezza confezione di creme fraiche – o juma de cutiuta de creme fraiche
una piccola conserva di funghi – o cutie de ciuperci

Il ripieno sopra la pasta_Umplutura peste aluat

la pie chiusa e spennellata di uovo_placinta inchisa si unsa cu ou

cotta_coapta

fetta_felie

Cornish Pasty(pastie)

Impasto_Aluat
225 gr farina – 225 gr faina
1 cucchiaino di lievito in polvere – 1 lingurita praf de copt
½ cucchiaino sale – ½ lingurita sare
60 gr burro – 60g unt
circa 60 ml acqua – 60 ml apa (aproximativ)

Per fare l’impasto ho messo tutti gli ingredienti nel Kenwood_Pentru aluat am pus toate ingredientele in Kenwood

E acceso, dapprima fa delle bricciole_Si aprins, mai intii face un fel de firmituri

e formato la palla d’impasto_si facut mingea de aluat

lasciato riposare in frigo e nel frattempo preparato il ripieno_lasat la odihna in frigider, intre timp am pregatit umplutura din

150 gr patata bollita tagliata a cubetti – 150 gr cartof fiert taiat cuburi
50 gr cipolla tagliata finemente – 50 gr ceapa taiata fin
100 gr di carne di vitello tagliata a cubetti – 100 gr carne de vita taiata cubulete
1 cucchiaio di prezzemolo – 1 lingura patrunjel

Con queste quantità ho ottenuto 6 panzerotti_Cu aceste cantitati am obtinut 6 coltunasi

Con l’aiuto di questo strumento vengono tutti uguali, con il dorso si taglia il cerchio di pasta_Cu ajutorul acestei unelte toti sunt egali, cu spatele si taie discul de aluat

il disco così tagliato si mette sulla parte superiore, si ungono i bordi con del tuorlo sbattuto e si mette il ripieno_discul de aluat se aseaza deasupra, se ung marginile cu ou batut si se aseaza umplutura

si chiude_se inchide

ed il raviolo è pronto_si coltunasul e gata

cotti_copti

sezione_sectiunea

Cheese and onion pie

Impasto_Aluat
450 gr farina -450 gr faina
120 gr burro -120 gr unt
2 cucchiaini lievito il polvere, sale -2 lingurite praf de copt,sare

100 gr parmigiano grattugiato – 100 gr parmigiano ras

170 gr acqua – 170 gr apa

Ripieno_Umplutura
una patata media -un cartof mediu
3 cipolle -3 cepe
150 gr fontina -150 gr cascaval
50 ml latte -50 ml lapte
50 ml panna -50 ml smantana

L’impasto si fa come sopra_Aluatul se face ca mai sus

Nel ripieno ho messo la fontina_In umplura am pus fontina

Ho usato questa teglia che cuoce molto bene anche la parte sotto_Am folosit tava asta care e splendida, pentru ca fiind gaurita, coace foarte bine aluatul

ho bucato la pasta_am gaurit aluatul

cotta_coapta

la fetta_felia


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