La mia cucina_Bucataria mea

21 aprile 2011

Compleanno di Marco_Ziua de nastere a lui Marco – 2008 – 12 anni

Filed under: 11. Menu, feste_Meniuri, sărbători — Adriana Nicoleta @ 11:52

Focaccine aromatiche_Focaccine aromate

Ingredienti_Ingrediente:

500 gr farina – 500 gr faina
280 gr latte – 280 gr lapte
1 uovo – 1 ou
10 gr sale – 10 gr sare
10 gr zucchero – 10 gr zahar
20 gr olio d’oliva – 20 gr ulei masline
10 gr lievito di birra – 10 gr drojdie proaspata
1/2 cucchiaino miele – 1/2 lingurita miere
erbe aromatiche _ ierburi aromate

3 gr sale grosso – 3 gr sare grunjoasa
8 gr acqua calda – 8 gr apa calda
8 gr olio d’oliva – 8 gr ulei masline

Si fa un impasto che si lascia lievitare, si tagliano i pezzi e si da la forma alla focaccine, si lascia lievitare ancora un po’ e prima di infornare si spennellano bene con la miscela di acqua, olio e sale_Se face un aluat care se lasa la crescut, se rupe bucati si se da forma focaccinelor, se mai lasa putin la crescut si inainte de a se coace in cuptor se ung cu amestecul de apa, ulei si sare

Panini con pancetta_Chifle cu kaiser

Ingredienti_Ingrediente:
325 gr farina – 325 g faina
1/2 cucchiaino di sale – 1/2 lingurita sare
1 cucchiaino di zucchero – 1 lingurita zahar
1 uovo – 1 ou
130 ml latte fermentato – 130 ml sana sau lapte batut
60 gr burro fuso – 60 g unt topit
20 gr lievito di birra – 20 g cub drojdie

Ripieno – Umplutura
100 gr pancetta a cubetti – 100 g sunca afumata taiata cuburele
1 cipolla – 1 ceapa mica

Si fa l’impasto, si lascia lievitare, si tagliano delle paline che si riempiono con la pancetta stufata insieme alla cipolla, si chiudono, si fa la seconda lievitazione, si ungono con latte e/o uovo e si fanno cuocere in forno_Se face aluatul, se lasa  la crescut, se taie bilute care se umplu cu sunculita, se lasa iar la crescut, se ung cu ou si/sau lapte si se coc la cuptor

Salame affettato_Salam felii

Arista  di maiale affumicata_Muschi file

Cubetti parmigiano con aceto balsamico_Cuburi de parmigiano cu otet balsamic

Grissini con prosciutto crudo_Grisine cu prosciutto crudo

Trecce con wurster_Cosite cu cremwurst

Ho fatto questo impasto_Am facut acest aluat

https://adriananicoleta.wordpress.com/2009/07/21/grappolo-di-pane-al-latte_ciorchine-de-piine-cu-lapte/

Dopo la prima lievitazione ho steso l’impasto e l’ho arrotolato intorno ai wurster, ho affettato il tutto lasciando ancora incollate le fete_Dupa prima dospire am intins aluatul si l-am invirtit in jurul cremwurstului, am taiat felii lasindu-le inca lipite dedesubt

ho staccato poi ogni fetta spingendola una a sinistra e una a destra ottenendo questo_am desprins apoi fiecare felie impingind una la stinga si alta la dreapta obtinind acest rezultat

lasciato di nuovo lievitare_lasat iar la dospit

spennellate d’uovo_pensulate cu ou

cotte a 180°C fino quando diventano ben dorate_coapte la 180°C pina cind sunt colorate bine

una testa_un cap

Teste di polpette_Capuri cu pirjolute

ho infilzato delle polpette di carne in un pompelmo e disegnato la sua faccia con fettine di olive e peperone_am infipt intr-un grepfruit pirjolute de carne cu ajutorul scobitorilor si am desenat fata cu felii de maslina si ardei

Torta Tuning – Tort Tuning

La crema si fa con 250 gr di latte concentrato_Crema se face din
250 gr di latte condensato


 la sua consistenza è questa_care arata asa

si mescola con 200 ml latte tiepido nel quale si è sciolto 8 gr di gelatina in fogli precedentemente ammollata_si care se amesteca cu 200 ml de lapte caldut in care s-au dizolvat 8 gr de gelatina foi (mai intii hidratate in apa rece)

e con 250 gr di panna, risulta questa crema_si cu 250 gr de frisca, rezultind acesta crema

Ingredienti per la torta_Blatul a fost facut din
4 uova – 4 oua
100 gr zucchero – 100 gr. zahar
150 gr burro – 150 gr. unt
200 gr cioccolato – 200 gr. ciocolata
1/2 bustina lievito per dolci – 1/2 pliculet praf de copt
100 gr farina – 100 gr. faina

una volta cotta l’ho rigirata sulla gratella_dupa ce s-a copt am intors-o cu fundul in sus

Ho tagliato la torta in 2 strati e e la parte sopra l’ho rimessa nello stampo bagnandola con un po’ di sciroppo_Am taiat blatul in 2 si partea de deasupra am pus-o inapoi in forma tot cu fundul in sus si am insiropat-o nitel

ho versato sopra tutta la crema_am turnat deasupra toata crema care se intarise deja un pic

e ho chiuso con il secondo strato_si apoi am incheiat cu cealalta parte de blat

l’ho lasciato una notte al fresco in frigo_dupa care l-am pus o noapte sa se racoreasca la frigider.

Pasta di zucchero_Pasta de zahar

5 gr di gelatina precedentemente ammollata in acqua fredda – 5 gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in apa
50 gr di glucosio – 50 de grame de glucoza
450 gr di zucchero in polvere – 450 de grame de zahar pudra
ho messo nella ciotola lo zucchero e in mezzo la gelatina sciolta_am facut-o ca de obicei punind mai intii in bolul lui Ken  zaharul si in mijloc gelatina topita in glucoza

l’ho messo in funzione_si punindu-l la treaba

ottenendo questo_am obtinut asta

Ho incollato 2 fogli di carta forno sopra il tavolo per non aver problemi a stenderlo_Pe masa mi-am lipit 2 foi de hirtie de copt presarate cu zahar pudra ca sa n-am probleme cu lipitul

e l’ho steso bene_si am intins-o bine

Ho rovesciato la torta_Am scos tortul de la frigider, am intors tortul

vista laterale_asa arata pe lateral

Ho sistemato la pasta sopra la torta e l’ho “massaggiata” per farla aderire bene alla torta e riprendere la sagome dello stampo_Am pus pasta peste tort si am masat-o bine bine ca sa se aseze bine si sa ia forma masinii

e ho iniziato a disegnare_si am inceput sa desenez

ho iniziato a colorare_am inceput sa colorez

la firma_semnatura

finita_gata

sezione_sectiune

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