La mia cucina_Bucataria mea

22 settembre 2011

Ricette senza cottura_Retete fara coacere

Filed under: 01. Antipasti_Aperitive — Tag:, — Adriana Nicoleta @ 12:38

“Tomini saporiti”
I tomini piemontesi freschi a forma di rotolo si tagliano a fette e si mette sopra un po’ di olio e vari gusti: pepe, peperoncino, paprika, curry_Aici exista un fel de brinza de vaca sub forma de sul, e dupa parerea mea cea care seamana cel mai mult cu brinza de vaci doar ca e putin mai acra.  Am taiat sulul felii, am pus un pic de sare si de ulei si apoi fel de fel de mirodenii: piper, ardei iute uscat, paprica, curry.

Tomini elettrici
Gli stessi tomini con un po’ di olio e una fettina di peperoncino tondo fresco_Adica acelasi tip de brinza de vaca cu o felie de ardei iute si ulei de masline, de aceea sunt “electrici”

“La caprese”
Un altro classico della gastronomia italiana, fette di fior di latte o mozzarella condita, fette di pomodoro, condite con olio di oliva extravergine e origano_Un alt clasic al gastronomiei italiene adica felii de “fior di latte” sau de “mozzarella” cu felii de rosii, ulei de masline extravergine si origano

Una variante di caprese

pomodori cuori di bue a fette – rosii cuore di bue felii
fior di latte a fette – fior di latte felii
olio d’oliva extravergine toscano – ulei de masline extravirgin toscan
sale aromatico tedesco – sare aromatizata pentru rosii nemteasca

peperoncino tondo fresco_ardei putin iute


“Prosciutto crudo e melone (pepene galben)”

Un altro classico, immancabile d’estate_E un alt clasic, nelipsit in zilele de vara, e usor de facut si simplu si repede

Zucchine crude marinate_Dovlecei marinati

Prendo le zucchine appena colte, devono essere freschissime, le taglio a fettine sottilissime e le sistemo a strati nella pirofila alternando con olio extravergine d’oliva, aceto balsamico, lascio a marinare un giorno in frigo dopo di che sono pronte, nella foto aromatizzate con dell’aneto_Iau dovlecii deabia culesi, esential e sa fie foarte proaspeti dupa parerea mea, ii tai cu razatoarea feliute foarte subtiri si fac straturi cu dovlecei, ulei de masline si otet balsamic, las sa stea cel putin o zi la frigider si apoi mestec bine si servesc, aici pusesem deasupra si marar.

Spiedini freddi_Frigarui reci
Pomodorini ciliegina, zucchine grigliate a fette e cubotti ditorta salata_Rosii micute, felii de dovlecel copt la gratar si cuburi din tarta fara blat a lui Anny

https://adriananicoleta.wordpress.com/2010/03/23/tarta-fara-blat/

Grissini al lardo_Grisine cu slaninuta

Si avvolge il lardo intorno ai grissini_Se infasoara slaninuta pe grisine

Indivia belga con mousse di formaggio e prosciutto cotto_Andive cu crema de brinza si jambon
Si lavano le foglie dell’indivia belga e si riempiono con una crema fatta frullando del formaggio (ricotta, spalmabile, eventualmente allungato con un po’ di panna o latte se è troppo asciutto) e del prosciutto cotto, si riempiono le foglie, si decora ed è pronto per essere servito_Frunzele de andive se spala, in mixer se pune o brinza moale gen ricotta, philadephia, eventual daca e prea seaca se poate adauga un strop de lapte sau de smintina si se amesteca cu jambon, eu folosesc prosciutto cotto, apoi se umplu frunzele.

Carne all ‘albese_Carpaccio de carne cruda de vitel
La carne è tagliata molto sottile, appositamente tagliata per questo piatto, io la condisco poco prima di servirla con olio, limone e scaglie di parmigiano_Carnea de vitel  e  taiata in feliute transparente, deasupra pun sucul de la o jumatate de lamiie, ulei si parmigiano taiat in feliute transparente

Sgombro affumicato con cipolla rossa_Scrumbie cu ceapa rosie

Si pela la cipolla rosa e si taglia ad anelli, si copre di aceto balsamico e si fa riposare in frigo per qualche ora, mescolando ogni tanto, si spela e lava sotto acqua corrente il filetto di sgombro affumicato e si serve con la cipolla sopra_Se curata ceapa rosie si se taie felii cam de 2-3 mm, se pun intr-un vas si se acopera cu otet balsamic dupa care se lasa sa stea citeva ore in frigider mestecind din cind in cind. Scrumbiile eu le-am cumparat sarate, asa se gasesc aici la pescarie, trebuie curatate de spina dorsala si spalate sub jet continuu de apa ca sa piarda sarea. Se scoate ceapa din otet si se amesteca cu scrumbia, se mai lasa vasul sa stea o zi doua la frigider dupa care se poate minca, eventual adaugind un strop de ulei de masline deasupra. Evident ca se poate folosi orice fel de peste afumat, nu numai scrumbie

Rolatine di tacchino con crema di formaggio_Rulouri de curcan cu brinză

Ho mescolato un po’ di philadelphia con del latte ed erba cipollina, e fatto le rolatine con l’arrosto di tacchino_Aici se găseşte friptura asta de curcan gata făcută şi se vinde aşa feliuţe.  Le umplu cu brinză gen philadelphia pe care o amestec cu un pic de lapte şi erba cipollina

Carpaccio di carne salada_Carpaccio de carne sărată
Semplici fette di carne salada condite con olio, limone e scaglie di parmigiano_Aşa se numeşte specialitatea asta din Trentino care se numeşte carne salada, e vorba de carne trecută prin ierburi şi sare şi lăsată un pic aşa apoi pusă in saramură. Condimentată numai cu puţin ulei şi lămiie ca şi carnea crudă şi cu aşchii de parmigiano.


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