La mia cucina_Bucataria mea

20 giugno 2012

Plumcake salato_Chec sarat

Filed under: 01. Antipasti_Aperitive — Adriana Nicoleta @ 12:41

Ingredienti_Ingrediente:

250 gr farina – 250 gr de faina
una bustina di lievito instantaneo o lievito per dolci ma senza zucchero – un plic de drojdie praf sau praf de copt dar sa nu aiba zahar
3 uova – 3 oua
100 ml olio – 100 ml ulei 
100 gr di olive nere e verdi snocciolate tagliate  a pezzi – 100 de grame de masline verzi si negre  fara simbure si maruntite
100 ml vino bianco secco – 100 ml vin alb sec
200 gr pancetta o prosciutto cotto – 200 gr di sunculita afumata  sau muschiulet 
150 gr formaggio tip emmenthal – 150 gr de cascaval sau o alta brinza care sa ii semene
1 cucchiaio di senape – 1 lingura de mustar

Si mescolano gli ingredienti nell’ordine di cui sopra_Se amesteca intr-un castron toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise mai sus
Si mette l’impasto nello stampo omburrato e infarinato oppure con della carta forno e si fa cuocere a 170°C. Dopo mezz’ora si fa un taglio sulla lunghezza per facilitare la lievitazione e far uscire l’umidità perchè l’impasto è abbastanza denso e pesante. Ci va circa un’ora ma in ogni caso prima si fa la prova stuzzicadenti e si toglie solo se esso esce pulito. Se tende a cuocere troppo sopra si può coprire con un foglio di alluminio e scoprire alla fine. Questa è l’idea di base, la pancetta, le olive e il formaggio si possono sostituire a piacimento mantenendo le dosi per non sbilanciare il rapporto tra gli ingredienti e compromettere la riuscita_Se pune compozitia intr-o forma de chec ori unsa cu unt si tapetata cu faina ori cu hirtie de cuptor in ea si se pune in cuptor la 170°C. Dupa o jumatate de ora se scoate si se taie pe lungime cu un cutit ca sa creasca si ca sa se coaca mai bine. Asta pentru ca compozitia e destul de densa si grasa. E gata dupa o ora circa, eu va sfatuiesc sa incercati dupa primele 45 de minute cu scobitoarea in mijloc, cind iese uscata bine e gata. Daca eventual se coloreaza prea tare de la inceput acoperiti cu o bucata de staniol si descoperiti ultimele 10 minute.
Ideea in general e asta, ingredientele gen sunculita sau masline sau cascaval se pot inlocui dupa placere, mentinind insa cantitatea acestora ca sa nu se compromita apoi rezultatul final. Si trebuie sa se mentina evident celelalte ingrediente gen faina, oua, ulei ca sa stea totul impreuna.

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