La mia cucina_Bucataria mea

21 giugno 2012

Dolce “versato” con formaggio o mele_Prajitura turnata cu mere sau branza

Filed under: 08.5 Mele-Mere, 09. Dolci_Dulciuri — Adriana Nicoleta @ 08:17

Ingredienti – Ingrediente

4 uova intere – 4 oua intregi

18  cucchiai zucchero – 18 linguri de zahar
18 cucchiai olio – 18 linguri de ulei
18 cucchiai latte – 18 linguri de lapte
24 cucchiai farina – 24 de linguri de faina
1 bustina lievito per dolci – 1 plic praf de copt

Io ho usato uno stampo da 25×35. Si può usare qualsiasi ricetta di pandispagna o impasto che si desidera, l’importante in questa ricetta e l’idea di cuocere insieme i 2 strati con il ripieno dentro e il risultato ottenuto_Eu am folosit o tava de 25×35. Se poate folosi orice reteta de blat, important la reteta asta este coptul blaturilor impreuna cu umplutura si rezultatul obtinut
Si montano le uova con lo zucchero (con l’aiuto di Ken ), poi si aggiunge l’olio. Dopo si aggiunge il latte alternandolo alla farina mescolata con il lievito_Se bat spuma ouale cu zaharul, se adauga incet uleiul si apoi laptele si cite o lingura de faina amestecata cu praful de copt


Si versa metà del composto in una teglia unta e infarinata  e si inforna a 180°C per 10 minuti o fino quando inizia appena a colorarsi sopra di modo che lo strato sia abbastanza sostenuto e sopporti il peso del ripieno che andremo a mettere_Se varsa jumatate de compozitie intr-o tava unsa cu unt si faina si se da la cuptor la 180°C pentru 10 minute sau pina cind abia incepe sa se coloreze deasupra, trebuie sa fie destul de tare ca sa suporte greutatea umpluturii pe care o punem deasupra


Nel fratempo si prepara il ripieno di ricotta mescolando a 500 gr di ricotta una bella manciatona di uvetta abbondando se piace, 4 uova, un pizzico di sale, 5 cucchiai di semolino (serve per assorbire l’umidità del formaggio), 5-6 cucchiai di zucchero_Intre timp se pregateste umplutura amestecind 500 de gr de brinza de vaci cu stafide, daca plac, 4 oua, un strop de sare, 5 linguri de gris (se foloseste ca sa absoarba umiditatea brinzei), 5-6 linguri de zahar


Passati i 10 minuti si tira fuori la teglia, si versa la ricotta e sopra la ricotta si versa la metà rimasta del composto. Si inforna per altri 30-40 minuti_Dupa cele 10 minute se scoate tava si se aseaza deasupra umplutura peste care se varsa a doua parte de compozitie. Se da la cuptor pentru alte circa 30-40 de minute


Si taglia fredda e si spolvera con lo zucchero a velo_Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra

Il ripieno può essere fatto anche con le mele : si pelano e puliscono 1 kg di mele, si grattugiano e si fanno cuocere con dello zucchero in padella fino quando si assorbe tutto il liquido che rilasciano, si lasciano raffreddare e si usano al posto del formaggio come sopra_Daca se umple cu mere : 1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pina scade sucul pe care-l lasa. Cind sunt reci  se pun peste aluat.

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