La mia cucina_Bucataria mea

22 giugno 2012

Crepes a ma façon_Tort sarat de clatite

Filed under: 02. Primi_Feluri I — Tag:, , , , , — Adriana Nicoleta @ 10:49

Si preparano le crepes senza zucchero e la besciamella_Se pregatesc clatitele fara zahar si sosul bechamel

Si preparano i 3 ripieni nei colori della bandiera italiana_Apoi se pregatesc umpluturile in cele 3 culori ale steagului italian
Bianco = 600 gr di ricotta mescolata con sale, pepe e 100 gr di parmigiano – Alb = brinza proaspata de vaci (600 de grame, se poate folosi si ricotta, amestecata cu sare, piper si 100 de grame de parmigiano ras)
Verde = spinaci precedentemente bolliti e saltati in padella con un soffritto di cipolla (300 gr) – Verde =  spanac fiert mai intii si apoi calit cu o cepusoara (300 de grame)
Rosso = ragu (600 gr) – Rosu = ragu  (600 de grame)
 Si imburra e fodera di pangrattato una tortiera_Se unge cu unt si se tapeteaza o forma cu pesmet
 Si sistema la prima crepes ed il ripieno verde_Apoi se aseaza o clatita si se unge cu primul strat care e verde
 Un’altra e il ripieno bianco_Alta clatita si stratul alb
 Un’altra e il ripieno rosso_Alta clatita si stratul rosu
 E via dicendo fino quando si riempie la tortiera, sopra si versa la besciamella fatta con mezzo litro di latte, 50 gr di farina e 50 gr di burro, mescolata con 2 uova sbattute_Si tot asa pina ce se umple forma sau se termina clatitele, apoi deasupra se varsa besciamella facuta din jumatate de chilogram de lapte, 50 de grame de faina si 50 de grame de unt careia i se adauga 2 oua
 si inforna a 180°C fino a completa doratura_se pune in cuptor la 180°C pina ce se rumeneste bine

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