La mia cucina_Bucataria mea

22 giugno 2012

KREATOPITA

Filed under: 01. Antipasti_Aperitive, 08.4 Carne — Adriana Nicoleta @ 10:48

Ho usato la pâte à brique_Eu am folosit un fel de foi numite “pâte à brique” dar se pot folosi foi de placinta normale.

Si prepara il ripieno con:_Se pregateste umplutura cu:

500 gr carne macinata di vitello_500 gr de carne tocata de vita
2 cipolle rosse medie – 2 cepe rosii de marime medie 
un mazzetto di prezzemolo – o legatura de patrunjel
4 spicchi d’aglio – 4 catei de usturoi
2 cucchiai di concentrato di pomodoro diluito con dell’acqua (un bicchiere) e canella e origano – 2 linguri de bulion de rosii diluat in jumatate de pahar cu apa, scortisoara, maghiran
4 uova sode – 4 oua fierte tari
sale e pepe – sare si piper
burro fuso o olio per ungere i fogli di pasta –  unt topit sau  ulei pentru ungerea foilor de placinta 
1 yoghurt greco (125 ml) – 1 iaurt natural sau grecesc daca aveti (125 ml)
1 tuorlo – 1 galbenus de ou

Si trita il prezzemolo, l’aglio e la cipolla e si soffriggono, si aggiunge la carne e si fa cuocere, aggiungendo dopo un po’ il pomodoro e gli altri aromi_Se toaca marunt patrunjelul, usturoiul si ceapa si se prajesc (sau inabusesc sau dunstuiesc) in putin ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se lasa pina ce si-a schimbat bine culoarea, nivelind-o bine cu o furculita ca sa devina uniforma. Se adauga scortisoara, mahiranul, sarea, piperul si bulionul diluat.

Quando la carne è cotta si mescola con le uova e pezzi_Cind carnea e prajita bine se adauga oua fierte tari si se strivesc bine amestecindu-le.

Si unge la teglia e si cominciano a fare i strati con la pasta a sua volta unta sopra la quale si sistema il ripieno_Se unge tava cu untul topit. Se ung cu untul topit foile si se fac straturile cu foi si carne

Si chiude con un ultimo strato di pasta sopra il quale si versa lo yoghurt mescolato all’uovo, si tracciano le fette_Ultimul strat mai consistent de foi se unge cu iaurtul amestecat cu un galbenus, astfel foile se intrepatrund si se lipesc intre ele. Apoi, inainte de a pune tava in cuptor se “taie feliile” pe suprafata.

Si fa cuocere 45-50 minuti a 180°C_Se coace circa 45-50 de minute la 180°C.

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