La mia cucina_Bucataria mea

25 giugno 2012

Torta bavarese con frutta_Tort diplomat cu fructe

Filed under: 09. Dolci_Dulciuri — Adriana Nicoleta @ 22:04

Si usa una lattina di 200 gr di ananas sciroppato ed una di 400 ml di pesche sciroppate tagliate a cubetti e lasciate scolare. In alternativa si possono usare fette di arance alle quali si toglie la pellicina_Se foloseste o cutie de 200 de grame de ananas in sirop si una de 400 de grame de piersici in sirop taiate cubulete si  puse la scurs. In alternativa se pot folosi felii de portocale curatate de pielita 1_frutta_sciroppataSi fa una crema inglese montando sulla fiamma 6 tuorli con 200 gr di zucchero a velo_Se face o crema engleza din 6 galbenusuri mixate pe foc cu 200 de grame de zahar pudra pina cind se ingroasa crema
2_zabaglioneSi  lascia raffreddare un po’ e si aggiungono 20 gr di  gelatina precedentemente ammollata  fatta sciogliere in una parte del liquido scolato dalla frutta_Se lasa putin sa se raceasca si se adauga 20 de grame de gelatina topita cu putin suc din conservele fructelor
3_gelatina_tdsi aggiungono 500 ml di panna montata_se adauga 500 de grame de frisca
4_panna_td

si aggiunge la frutta_se adauga fructele

5_frutta_td
si fodera una pentola/ciotola con la pellicola e poi con un strato di savoiardi sardi i quali essendo morbidi non hanno bisogno di essere bagnati, se si usano i savoiardi classici bisogna spruzzarli con un po’ del succo rilasciato dalla frutta_se captuseste o oala/castron cu film transparent  apoi cu piscoturi (savoiardi sardi) adica un fel de savoiarzi mai mari  si mai moi, care nu trebuie inmuiati, daca se folosesc cei clasici trebuie stropiti cu putin din sucul lasat de fructe
6_savoiardi_td

si  versa la crema e si ricopre con i savoiardi. Queste operazioni si devono far veloce perché la crema è ancora tiepida e non deve raffreddarsi molto perché inizia ad addensarsi e non si può più lavorare. A seconda della ciotola si possono anche fare più strati di crema e savoiardi_se varsa crema si se inchide cu piscoturile. Aceste operatii trebuie facute repede  crema fiind calduta, daca se raceste  incepe sa se intareasca si nu se mai poate lucra
7_composto_td

si chiude con la pellicola_se inchide cu pelicula

8_chiusa_td

Si mette un piatto nella pentola con un peso sopra e si lascia in frigo per una notte, si capovolge e si decora, qua con albume mescolato con zucchero a velo_Se pune o farfurie cu o greutate deasupra si se lasa la frigider sa se intareasca pentru o noapte intreaga. Se intoarce pe farfurie si se decoreaza, aici cu albus amestecat cu zahar pudra

9_finita_td

sezione_sectiunea

10_felie_td

Oppure senza savoiardi in uno stampo di silicone_Sau fara piscoturi  intr-o forma de silicon
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOppure nella versione con le arance decorato solo con i savoiardi_Sau in versiunea cu portocale decorat doar cu piscoturi

sezione_sectiune

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