La mia cucina_Bucataria mea

28 giugno 2012

Liquori

Filed under: 13. Liquori_Lichioruri — Adriana Nicoleta @ 17:53

Menta

Ho messo in infusione le foglie di menta in un barattolo con un litro di alcool 95°. Le ho lasciate 24 ore agitando ogni tanto il barattolo_Am pus intr-un borcan peste frunzele de menta un litru de alcool  95° timp de 24 de ore agintindu-l din cind in cind.

Ho tolto le foglie e mescolato l’alcool con uno sciroppo fatto con 1 litro di acqua e 1 kg di zucchero fatto bollire 5 minuti poi raffreddato. L’ho messo a filtrare, l’operazione può durare anche un giorno e potrebbe esere necessario cambiare il filtro_ Apoi am scos si stors frunzele  si am amestecat alcoolul cu un sirop facut din 1 litru de apa si un chilogram de zahar fiert 5 minute, racit apoi binenteles. Acest amestec l-am pus la filtrat cu filtrul special pentru lichior, dupa ce trece tot prin acest filtru, operatie care poate dura si o zi si care poate necesita mai mult de un filtru

 Si imbottiglia, si fa riposare un mese poi  pronto. Può anche essere tenuto in congelatore e servito ghiacciato_ Se pune la sticla, se lasa o luna dupa care e bun de baut. Se poate pastra si in congelato si bea rece

Cioccolato_Ciocolată

Ingredienti_Ingrediente:

1 litro di latte – 1 litru de lapte
1 kg di zucchero – 1 kg de zahăr
200 gr cacao – 200 gr de cacao
200 ml alcool 95° – 200 ml de alcool 95°
Ho mescolato lo zucchero con il cacao e ho versato sopra il latte mescolando_Am amestecat zahărul cu cacao-a şi apoi am vărsat laptele deasupra amestecind mereu

L’ho fatto bollire 5 minuti a fiamma bassa perchè il latte tende a gonfiarsi, lasciato raffreddare e mescolato con l’alcool, imbottigliato e messo nel congelatore_L-am pus apoi pe foc şi am amestecat vreo 10 minute, se tot umfla aşa că luam de pe foc şi cind se lăsa iar puneam şi iar invirteam, apoi am lăsat să se răcească, am eliminat spuma care s-a creat deasupra şi am pus alcoolul apoi l-am pus in sticle şi cind a fost rece complet l-am pus la congelator.

Nocino_Lichior de nuci verzi

36 noci_eu avusesem 36 de nuci

ho rotto le noci, secondo me erano già troppo mature ma oramai ero in ballo_am spart nucile care după părerea mea erau trecute adică prea mature dar n-am avut incotro, le-am primit pentru lichior de nuci aşa că l-am făcut

le ho messe in un barattolo e ricoperte di alcool, qualche chiodo di garofano, cannella e la buccia di un limone, le ho tenute un mese al sole, ho fatto lo sciroppo come sopra e l’ho mescolato con l’alcool dopo aver tolto le noci_pe care le-am pus intr-un borcan şi le-am acoperit cu alcool, am pus citeva cuişoare, un pic de scorţişoară şi o coajă de lămiie, le-am ţinut o lună la soare după care le-am făcut sirop in acelaşi fel adică la 1 litru de apă un chilogram de zahăr şi am amestecat siropul cu lichidul din borcan

Liquore al caffè_Lichior de cafea

Ingredienti – Ingrediente:
350 gr caffè macinato – 350 gr de cafea măcinată 
1 litro alcool 95° – 1 litru de alcool 95°
1 baccello di vaniglia – 1 baton de vanilie
la buccia di un limone – coaja de la o lămiie
1,1 kg di acqua – 1,1 kg. de apă
1,1 kg di zucchero  – 1,1 kg. de zahăr

Si mettono in un recipiente a chiusura ermetica l’alcool, il caffè, la vaniglia e la buccia di limone. Si lascia una settimana in infusione. Si fa lo sciroppo di zucchero e quando è freddo si mescola con l’alcool, si lascia un’altra settimana agitando ogni tanto il recipiente. Si filtra, questo operazione durerà molto tempo e necessiterà molti filtri per colpa dei granelli di caffè ma dopo il risultato sarà spettacolare, denso e brillante_ Se pun impreună intr-un recipient care să se poată inchide ermetic alcoolul cu cafeaua, vanilia si coaja de lămiie. Se lasă o săptămina. După aceea se face siropul din zahăr şi apă şi cit e rece se amestecă cu alcoolul, se lasă iar o săptămina agitind recipientul de 2 ori pe zi. Se filtrează, operaţia asta durează mult şi se consumă multe filtre pentru că praful de cafea impiedică filtrarea dar rezultatul după citeva zile de chin e spectaculos, are o consistenţă densă si lucioasă.

Lascia un commento »

Non c'è ancora nessun commento.

RSS feed for comments on this post.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Blog su WordPress.com.

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: