La mia cucina_Bucataria mea

10 luglio 2012

Borsch (Liquido di crusca fermentato)_Umplerea borsului

Si mettono in un barattolo capiente 2 manciate di crusca_Am pus 2 pumni de tarite de griu in borcan

Si aggiunge un’altra bella manciata di farina di granoturco_Am adaugat unul de faina de porumb

Si aggiunge acqua calda fino a coprirle e si mescola con un cucchiaio di legno_Si am adaugat apa calda cit sa le acopere si am mestecat cu lingura de lemn

Si mette al sole_Se pune la soare


Dopo un giorno compaiono i primi segni di fermentazione_Dupa o zi apar primele semne ca fermenteaza

Quando questa base diventa acida si aggiunge la stessa quantità di crusca e farina di granoturco insieme a 4 litri di acqua bollente_Cind prima huste e acruta se adauga aceeasi cantitate de tarite si faina plus 4 litri de apa fierbinte

si lascia riposare_se lasa sa se odihneasca

e quando è acido si usa per inacidire il borsch romeno. Il liquido si setaccia e si conserva in frigo mentre il composto si usa come partenza le altre volte_si cind e acru  se foloseste la acrit borsurile, lichidul se strecoara si se pastreaza la frigider si hustea se foloseste pentru umplut data viitoare

carne e patate_cu carne si cartofi

con polpette di carne e riso_cu perisoare

con patate (qui anche con l’aggiunta di panna acida nel piatto)_de cartofi (aici si cu smintina adaugata in farfurie)

4 commenti »

  1. FELICITARI
    BUN DE TOT , ORCE FACI
    PASHTE FERICIT , CU DE TOATE PE MASA , ALATURI DE CEI DRAGI
    RODICA – REGGIO EMILIA , ITALIA

    Commento di RODICA-STEFANIA STAN — 3 maggio 2013 @ 18:00

  2. Multumesc frumos, Paste fericit si tie si familiei tale.

    Commento di adriananicoleta — 4 maggio 2013 @ 13:34

  3. imi poti spune te rog de unde ai cumparat tarata de grau?multumesc

    Commento di mona — 31 dicembre 2013 @ 22:03

  4. Se gaseste in supermarket, mona, unde sunt toate alimentele stranii gen bio, cel putin aici.

    Commento di adriananicoleta — 2 gennaio 2014 @ 11:13


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