Si mettono in un barattolo capiente 2 manciate di crusca_Am pus 2 pumni de tarite de griu in borcan
Si aggiunge un’altra bella manciata di farina di granoturco_Am adaugat unul de faina de porumb
Si aggiunge acqua calda fino a coprirle e si mescola con un cucchiaio di legno_Si am adaugat apa calda cit sa le acopere si am mestecat cu lingura de lemn
Si mette al sole_Se pune la soare
Dopo un giorno compaiono i primi segni di fermentazione_Dupa o zi apar primele semne ca fermenteaza
Quando questa base diventa acida si aggiunge la stessa quantità di crusca e farina di granoturco insieme a 4 litri di acqua bollente_Cind prima huste e acruta se adauga aceeasi cantitate de tarite si faina plus 4 litri de apa fierbinte
si lascia riposare_se lasa sa se odihneasca
e quando è acido si usa per inacidire il borsch romeno. Il liquido si setaccia e si conserva in frigo mentre il composto si usa come partenza le altre volte_si cind e acru se foloseste la acrit borsurile, lichidul se strecoara si se pastreaza la frigider si hustea se foloseste pentru umplut data viitoare
carne e patate_cu carne si cartofi
con polpette di carne e riso_cu perisoare
con patate (qui anche con l’aggiunta di panna acida nel piatto)_de cartofi (aici si cu smintina adaugata in farfurie)
FELICITARI
BUN DE TOT , ORCE FACI
PASHTE FERICIT , CU DE TOATE PE MASA , ALATURI DE CEI DRAGI
RODICA – REGGIO EMILIA , ITALIA
Commento di RODICA-STEFANIA STAN — 3 Maggio 2013 @ 18:00
Multumesc frumos, Paste fericit si tie si familiei tale.
Commento di adriananicoleta — 4 Maggio 2013 @ 13:34
imi poti spune te rog de unde ai cumparat tarata de grau?multumesc
Commento di mona — 31 dicembre 2013 @ 22:03
Se gaseste in supermarket, mona, unde sunt toate alimentele stranii gen bio, cel putin aici.
Commento di adriananicoleta — 2 gennaio 2014 @ 11:13
buongiorno, quando il liquido è pronto hai detto che si mantiene in frigo, ma il composto che abbiamo filtrato come la posso mantenere?
Commento di raffaele FATIGATI — 28 dicembre 2017 @ 13:15