La mia cucina_Bucataria mea

15 dicembre 2012

Biscotti Natale 2012_Biscuiti de Craciun 2012

Filed under: 09. Dolci_Dulciuri, 09.1 Biscotti_Biscuiti — Adriana Nicoleta @ 23:47

biscotti

Ciambelline Al Vino_Colacei Cu Vin

https://adriananicoleta.wordpress.com/2011/12/17/ciambelline-al-vino_colacei-cu-vin/

ciambellinevino

Biscotti con cannella e uvetta_Biscuiti cu scortisoara si stafide

https://adriananicoleta.wordpress.com/2009/10/21/i-miei-biscotti_biscuitii-mei/

biscottispeziati

Vanillekipferl

http://artaculinara.com/forums/topic/3437-vanillekipferl/

Gli ingredienti usati da me_Ingredientele folosite de mine:

Ingredienti_Ingrediente:

470 gr farina – 470 gr faina
200 gr farina di nocciole – 200 gr faina de alune
1 uovo -1 ou
250 gr zucchero a velo – 250 gr zahar pudra

420 gr burro -420 gr unt
un pizzico di sale – putina sare
Ho messo nella ciotola del kenwood la  farina mescolata con lo zucchero, in mezzo l’uovo e sopra il burro a temperatura ambiente tagliato a pezzettini, ho acceso il robot e mescolato fino quando si è creato l’impasto che è appiccicaticcio, l’ho rivestito con la pellicola e messo in frigo a riposare fino il giorno dopo quando l’ho tagliato a pezzettini, dato la forma e cotto a 180°C fino quando iniziano a colorarsi sui bordi, passati nello zucchero a velo profumato di vaniglia quando sono caldi, lasciati raffreddare e poi riposti nelle scatole di lata_Am pus in bolul de la Kenwood faina amestecata cu zaharul, in mijloc oul si deasupra untul la temperatura camerei taiat bucati, am aprins robotul si amestecat pina ce s-a format aluatul care e lipicios, l-am imbracat cu folie de plastic si lasat in frigider pina a doua zi cind l-am taiat bucatele, dat forma si copt la 180°C pina cind se coloreaza pe margini, trecuti prin zahar pudra parfumat cu vanilie, cit sunt inca calzi, lasati la racit si apoi pusi la pastrat in cutii de tabla
Vanillekipferl

Biscotti semplici con uvetta_Fursecuri simple cu stafide

http://artaculinara.com/forums/topic/1791-fursecuri-simple/page__pid__175096__st__0&#entry175096

Gli ingredienti usati da me_Ingredientele folosite de mine:

3 uova – 3 oua

150 gr zucchero a velo – 150 gr zahar pudra

150 gr olio di semi – 150 gr ulei de seminte

400 gr farina – 400 gr de faina

250 gr uvetta – 250 gr stafide

Ho mescolato nel Ken le uova con lo zucchero, aggiunto l’olio ed infine la farina e per ultimo l’uvetta. Cotte a 180°C fino quando iniziano a dorarsi_Am batut ouale cu zaharul, adaugat uleiul, faina si la sfirsit stafidele. Copt la 180°C pina cind incep sa se coloreze

biscotticonuvettaBiscotti con gocce di cioccolato_Biscuiti cu picaturi de ciocolata

Ingredienti_Ingrediente:

300 gr farina – 300 de gr de faina

180 gr burro – 180 gr unt

100 gr zucchero a velo – 100 gr de zahar pudra

1 tuorlo – 1 galbenus

7 gr lievito per dolci – 7 gr de praf de copt

1 pizzico di sale – 1 praf de sare

gocce di cioccolato – picaturi de ciocolata

Ho montato nel Kenwood il burro con lo zucchero, aggiunto il tuorlo ed infine la farina con il lievito ed il sale. Ho fatto riposare il composto in frigo per mezz’ora, ho formato delle palline  che ho appiattito, messo in mezzo una goccia di cioccolato ed infornato a 180°C fino quando iniziano a dorarsi_Am batut spuma in Kenwood untul cu zaharul, adaugat galbenusul si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Am pus la frigider compozitia pentru o jumatate de ora, am facut bilute pe care le-am turtit si in mijloc am pus o picatura de ciocolata, am copt la 180°C pina cind au inceput sa se coloreze

biscottigoccecioccolato

Biscotti Diana_Fursecuri Diana

https://adriananicoleta.wordpress.com/2011/12/08/biscotti-diana_fursecuri-diana/

fursecuridiana

Stelle allo zenzero di Barbara_Stelle cu ginger de Barbara

Ho messo in un tegame 150 gr di burro, 190 gr di miele di acacia e le ho fatte sciogliere sulla fiamma bassa. Ho messo nel Kenwood 150 gr di zucchero di canna, 625 gr di farina  mescolata con 15 gr di lievito per dolci, 2 cucchiaini di cannella in polvere e uno di zenzero, ho aggiunto 1 uova ed il composto di burro e miele, mescolato il tutto, riposto in frigo a riposare. Ho steso l’impasto, tagliato le stelline e fatte cuocere a 180°C fino quando iniziavano a scurirsi_Am pus intr-o craticioara  150 gr de unt, 190 gr de miere de salcim si le-am topit la flacara mica. Am pus in Kenwood 150 gr de zahar de trestie, 625 gr de faina amestecata cu 15 gr de praf de copt, 2 lingurite de scortisoara si una de ginger, am adaugat un ou si amestecul de miere si unt si am amestecat totul, pus in frigider sa se odihneasca. Am intins aluatul si taiat stelele, copt la 180°C pina cind incepeau sa se coloreze

stellinezenzero

Cantucci alle noci_Cantucci cu nuci

http://artaculinara.com/forums/topic/4302-turta-dulce-pentru-vin/page__gopid__176313&#entry176313

Ingredienti_Ingrediente:

300 gr farina – 300 gr faina

7 gr lievito per dolci – 7 gr praf de copt

130 gr zucchero – 130 gr zahar

10 cucchiai di noci macinate – 10 linguri cu virf de nuci macinate

 2 uova – 2 oua

3 cucchiai di miele – 3 linguri de miere

Ho fatto la fontana nella ciotola del Kenwood con la farina, lo zucchero, le noci ed il lievito, in mezzo ho messo le uova ed il miele, ho azionato il robot, l’impasto era un po’ attaccaticcio e l’ho diviso in 3 parti e aiutandomi con la pellicola trasparente ho fatto 3 rotoli ma se si fanno più sottili se ne possono fare di più, cotti 30 minuti a 180°C, tolti e tagliati con il coltello di pane ancora bollenti, lasciati raffreddare sulla gratella_Am pus in bolul de la Kenwood faina, nucile, zaharul si praful de copt, in mijloc am pus ouale si mierea, am aprins robotul si facut compozitia care era foarte lipicioasa dar am impartit-o in 3 si cu ajutorul foliei de plastica am facut 3 suluri pe care  le-am copt 30 de minute la 180°C, taiate fierbinti cu ajutorul cutitului cu zimti, lasati la racit pe gratar

cantuccinoci

2 commenti »

  1. Aceshti contucci ii facea mama mereu , dar cu un pahar de undelemn , 3 oua …shi o mana de miuez de nuca in aluat
    facea 3 suluri care le cocea la jumatate , apoi ii taia cu un cutzit lung si ff ascutzit .. fin , shi iar ii punea in tava , shi ii cocea
    aveau mare succes mereu
    IN amintirea mamei mele +ELENA+, CARE FACEA PRAJITURI FF BUNE , ERA NUMITA ,, EXPERTA DIN DULCIURI ,,SHI MANCARURI .
    SANATATE ADRIANA -NICOLETA , SA AI UN CRACIUN SHI AN NOU FERICIT , ALATURI DE FAMILIA TA , DRAGA ,
    SA NE SCRII MENIUL PE ANUL 2013-2014. GATESHTI FF BINE ,SI CU DRAG , FELICITARI
    RODICA-SHTEFANIA , REGGIO EMILIA , ITALIA

    Commento di RODICA-STEFANIA — 24 novembre 2013 @ 15:50

  2. Multumesc frumos.

    Commento di adriananicoleta — 25 novembre 2013 @ 08:48


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