La mia cucina_Bucataria mea

20 luglio 2013

Polpettone di tonno e melanzane_Chec sarat cu ton si vinete

La ricetta di Giuliana

http://www.coquinaria.it/forum/showthread.php?122220-Polpettone-di-tonno-e-melanzane-di-Giuliana#top

Ingredienti_Ingrediente

melanzane – 2 vinete
1 scatoletta di tonno al naturale grande – 1 cutie  mare de ton “al naturale” 
3 spicchi d’aglio – 3 catei de usturoi
 basilico – busuioc
4 uova – 4 oua
sale e pepe – sare si piper

Ho sbucciato le melanzane e le ho tagliate a cubetti, le ho fatte andare in padella con pochissimo olio fino quando erano morbide, le ho abbattute e poi schiacciate con la forchetta insieme al tonno, aggiunto le uova, il sale e pepe e le foglie di basilico_Am curatat vinetele de coaja si le-am taiat cuburele, le-am prajit cu un strop de ulei in tigaie pina cind erau moi, le-am racit imediat si le-am strivit cu o furculita amestecindu-le cu tonul, am adaugat ouale, sarea si piperul si busuiocul.

polpettone1

 Ho rivestito di carta forno uno stampo da plumcake da 20 cm e versato il composto_Am pus hirtia de copt intr-o forma de chec de 20 de cm si am varsata compozitia

polpettone2

L’ho fatto cuocere in forno a 180°C per 60 minuti e poi l’ho abbattuto, l’ho affettato il giorno dopo, servito freddo accompagnato con dei pomodorini, ottimo_L-am copt la 180°C pentru 60 de minute apoi l-am racit imediat, l-am taiat felii a doua zi, servit rece cu rosii micute, foarte bun

polpettonefetta

3 commenti »

  1. am facut checuletul, doar c-am pus conserva de ton. a iesit tare bun, multumesc de reteta.
    daniela

    Commento di daniela — 4 ottobre 2013 @ 22:37

  2. Cu placere, ma bucur ca ti-a placut, si eu tot conserva doar ca nu e cu ulei ci cu apa.

    Commento di adriananicoleta — 5 ottobre 2013 @ 11:18

  3. ESTE O RETETA FF BUNA
    TREBUIE SA O INCERC DE SF ION , SAU 22 IANUARIE , ZILELE GINERELUI MEU ,
    AM CONSERVE DE TON IN APA , SHI IN ULEI , MARI
    MAI AM O RETETA CU UN CHEG DE TON ,,PALMIER,,FARA COACERE , FF BUNA SHI ELEGANTA …

    Commento di RODICA-STEFANIA — 3 gennaio 2014 @ 17:22


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