La ricetta di Giuliana
http://www.coquinaria.it/forum/showthread.php?122220-Polpettone-di-tonno-e-melanzane-di-Giuliana#top
Ingredienti_Ingrediente
2 melanzane – 2 vinete
1 scatoletta di tonno al naturale grande – 1 cutie mare de ton “al naturale”
3 spicchi d’aglio – 3 catei de usturoi
basilico – busuioc
4 uova – 4 oua
sale e pepe – sare si piper
Ho sbucciato le melanzane e le ho tagliate a cubetti, le ho fatte andare in padella con pochissimo olio fino quando erano morbide, le ho abbattute e poi schiacciate con la forchetta insieme al tonno, aggiunto le uova, il sale e pepe e le foglie di basilico_Am curatat vinetele de coaja si le-am taiat cuburele, le-am prajit cu un strop de ulei in tigaie pina cind erau moi, le-am racit imediat si le-am strivit cu o furculita amestecindu-le cu tonul, am adaugat ouale, sarea si piperul si busuiocul.
Ho rivestito di carta forno uno stampo da plumcake da 20 cm e versato il composto_Am pus hirtia de copt intr-o forma de chec de 20 de cm si am varsata compozitia
L’ho fatto cuocere in forno a 180°C per 60 minuti e poi l’ho abbattuto, l’ho affettato il giorno dopo, servito freddo accompagnato con dei pomodorini, ottimo_L-am copt la 180°C pentru 60 de minute apoi l-am racit imediat, l-am taiat felii a doua zi, servit rece cu rosii micute, foarte bun
am facut checuletul, doar c-am pus conserva de ton. a iesit tare bun, multumesc de reteta.
daniela
Commento di daniela — 4 ottobre 2013 @ 22:37
Cu placere, ma bucur ca ti-a placut, si eu tot conserva doar ca nu e cu ulei ci cu apa.
Commento di adriananicoleta — 5 ottobre 2013 @ 11:18
ESTE O RETETA FF BUNA
TREBUIE SA O INCERC DE SF ION , SAU 22 IANUARIE , ZILELE GINERELUI MEU ,
AM CONSERVE DE TON IN APA , SHI IN ULEI , MARI
MAI AM O RETETA CU UN CHEG DE TON ,,PALMIER,,FARA COACERE , FF BUNA SHI ELEGANTA …
Commento di RODICA-STEFANIA — 3 gennaio 2014 @ 17:22