La mia cucina_Bucataria mea

3 novembre 2013

Verza gratin con zucca_Varza gratinata cu dovleac

Filed under: 03. Secondi_Feluri II, 08.3 Zucca_Dovleac — Adriana Nicoleta @ 23:25

La ricetta di Paola modificata un po’_Reteta Paulei modificata putin

http://www.coquinaria.it/forum/showthread.php?123376-Gratin-di-zucca-in-crosta-di-verza#top

Ingredienti_Ingrediente
zucca a dadini – dovleac bucatele
una verza o cavolo piccola – o varza mica
capocollo affumicato – eu am folosit muschi tiganesc
una rapa piccola – o ridiche de iarna
olio extravergine d’oliva – ulei de masline
sale e pepe – sare si piper

per il crumble_pentru crumble

50 gr. di farina – 50 gr faina
50 gr. di parmigiano grattugiato – 50 gr parmigiano ras
50 gr. di burro – 50 gr unt
sale – sare

Ho scottato  per qualche minuto la verza intera in acqua bollente, ho tolto le foglie dall’esterno e foderato la pirofila. In una padella ho saltato con pochissimo olio la zucca e la rapa a cubetti e successivamente nella stessa padella anche la verza tagliata finemente e poi le ho sistemate nella pirofila_Am oparit citeva minute in apa fierbinte varza intreaga si apoi am scos primele frunze cu care am captusit forma. Intr-o tigaie am gatit dovleacul si ridichea cu foarte putin ulei si dupa aceea varza si le-am pus in forma

1primostrato
Sopra ho messo questo capocollo affumicato tagliato a dadini_Deasupra am pus muschiul tiganesc taiat bucatele

2ultimostrato
Per il crumble lavorare il burro, la farina e il parmigiano, con le mani, finchè non otterrete un composto di bricioloni. Cospargete sulla superficie_Pentru crumble se amesteca untul cu faina si parmigiano si apoi se framinte cu degetele pentru a obtine un amestec de farimuri care se varsa deasupra legumelor

3crumble
Cuocere in forno  preriscaldato a 180° per 30 minuti_Se coace in cuptorul incalzit la 180°C pentru 30 de minute

4cottasezione_sectiune

5sezione

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