La ricetta di tere_Reteta lui tere
http://www.coquinaria.it/forum/showthread.php?124268-Vellutate-varie#top
500 gr di finocchi lavati e tagliati a pezzi – 500 gr de fenel taiat bucati
250 g di acqua – 250 gr acqua
100 g di latte – 100 gr lapte
1 cucchiaio abbondante di amido di mais – 1 lingura de amidon din porumb
1/2 cucchiaino da tè di sale – 1/2 lingurita de sare
20 g di burro – 20 gr unt
noce moscata – nucsoara
Inserire i finocchi nel boccale con le lame in movimento a vel 3. Aggiungere l’acqua, il latte e il sale e cuocere 12 min 100° vel 1. Aggiungere l’amido, il burro e la noce moscata: 5 min 100° vel 3/4 ed infine 1 minuto a vel 8/9 – In timp ce robotul merge la viteza 3 se adauga bucatile de fenel. Se adauga apa, laptele si sare si se coace 12 minute la 100° C viteza 1. Se adauga amidonul, untul si nucsoara si se coace iar 5 minute 100°C viteza 3 si in cele din urma se mixeaza 1 minut la viteza 8.
Rispondi