La mia cucina_Bucataria mea

6 marzo 2016

Torta al cioccolato Adele_Tort de ciocolata Adele

Filed under: 08.6 Cioccolato_Ciocolată, 09. Dolci_Dulciuri — Adriana Nicoleta @ 23:32

La Ricetta di Adele_Reteta Adelei

Ingredienti per la torta_Ingrediente pentru blat

150 gr zucchero – 150 gr zahar

100 gr farina con lievito – 100 gr faina cu praf de copt

3 uova – 3 oua

1 pizzico di sale – 1 strop de sare

100 gr cioccolato fondente – 100 gr cioccolato fondente

100 gr burro – 100 gr unt

Ingredienti per la crema_Ingrediente pentru crema de umplutura

200 gr di cioccolato al latte o come si preferisce – 200 gr ciocolata cu lapte sau alta care se doreste

30 gr di burro – 30 gr unt

200 ml panna (senza lattosio per intolleranti) – 200 ml smintina lichida

torta.jpg

Far sciogliere il cioccolato fondente con il burro. Mescolare lo zucchero con la farina, le uova, il sale e unire il cioccolato fuso. Mettere nella tortiera e infornare a 180°C per 10 minuti poi 160° C per 10 minuti. Sfornare e raffreddare. La tortiera da usare è quella concava per le crostate con la crema, si usa poi rovesciata per poter versare la crema nell’incavo_Se topeste ciocolata amara cu untul. Se amesteca zaharul cu faina si ouale si stropul de sare si se adauga ciocolata topita. Se pune compozitia in forma speciala si se coace 10 minute la 180°C si alte 10 minute la 160°. Se lasa la racit si apoi se scoate din forma. Forma de tort speciala e aceea care are o forma concava si se foloseste rasturnata ca sa se poata varsa crema in adincitura, care se foloeste la tartele  cu crema de vanilie

Sciogliere 200 gr di cioccolato al latte con 30 gr di burro e 1 confezione (200 ml) di panna da cucina. Far raffreddare fino quando si addensa un po. Mettere la crema cosi ottenuta nella torta raffreddata e mettere in frigo per 2 ore o più. Se questa ganache si versa caldissima si inzuppa anche la base e sopra si può mettere un’altra dose di ganache raffreddata. Quella fotografata qua sotto è stata fatta così_Se topesc 200 de gr de ciocolata cu lapte si 30 de gr de unt con una confezione di 200 ml de smintina lichida. Se varsa crema peste blatul rasturnat si se lasa la frigider 2 ore. Daca aceasta crema se varsa fierbinte peste blat se obtine un fel de blat insiropat. Aceeasi crema putin racita se pune peste tort si se obtine tarta fotografata aici,

tortaciccoAdele

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