La ricetta di Claudia_Reteta Claudiei
https://cicalarauca.wordpress.com/2018/07/06/melanzane-in-carpione/
Ingredienti_Ingrediente:
melanzane a tocchetti o bastoncini (io) – vinete taiate cuburi sau bastonase (eu)
cipolla bianca tagliata finissimamente, stesso peso delle melanzane (rossa io) – ceapa alba taiata foarte fin, aceeasi cantitate ca vinetele (rosie eu)
olio, aceto, acqua – ulei, otet, apa
Ho tolto la buccia alle melanzane, le ho tagliate a fette, salate e messe tra 2 fogli di carta cucina con un peso sopra, dopo mezz’ora le ho asciugate, tagliate e bastoncini e fritte, messe da parte man mano sulla carta assorbente – Am eliminat coaja vinetelor, le-am taiat felii si le-am pus intre 2 straturi de hirtie absorbanta cu o greutate deasupra, dupa jumatate de ora le-am taiat bastonase si le-am prajit in ulei pe rind, punindu-le pe hirtie absorbanta
Dopo aver finito con le melanzane ho aggiunto nell’olio rimasto la stessa quantità di cipolle rosse tagliate finemente con la mandolina e lasciate appassire aggiungendo in fine mezzo bicchiere di aceto e mezzo di acqua e lasciato finire di bollire dopo di che ho mescolato con le melanzane, abbattuto e trasferito in frigo – In uleiul ramas am adaugat ceapa rosie, aceeasi cantitate ca vinetele, taiata foarte fin cu mandolina si am lasat sa se inmoaie dupa care am adaugat jumatate de pahar de otet si jumatate de apa si lasat sa se inmoaie dupa care am amestecat cu vinetele, racit si pus in frigider. Se maninca rece
Rispondi