Pesche affogate_Piersici inecate
150 ml acqua – 150 ml apa
150 ml vino – 150 ml vin
150 gr zucchero bianco – 150 gr zahar super rafinat
mezzo cucchiaino di pepe nero in grani – o jumatate de lingurita de piper negru boabe
mezza stecca di vaniglia senza i semini – o jumatate de pastaie de vanilie cu semintele scoase de pe ea
2-3 pesche spellate – 2-3 piersici decojite
Si mettono tutti gli ingredienti in una pentola (io come vino ho usato un Dolcetto), non è necessario coprire le pesche completamente. Si fa bollire il tutto a fiamma bassa per circa 15 minuti, girandole una volta. Alla fine devono essere morbide ma restare intere. Si aggiunge una noce di burro e si lasciano raffreddare. Si servono con un bel pezzettino di Roquefort – Pentru piersicile inecate se pun toate ingredientele intr-o cratita de marime mijlocie (nu e obligatoriu ca piersicile sa fie acoperite de lichid). Se lasa la fiert la foc mic acoperite pentru circa 15 minute, intorcindu-le o data. La sfarsit trebuie sa fie moi dar intregi. Se adauga unt cit o nuca si ee lasa sa se raceasca in sosul lor. Se servesc cu o bucata de Roquefort deasupra.
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