Il personaggio principale, il tartufo bianco di Alba_Personajul principal, trufa alba de la Alba
Antipasti_Aperitive:
Carne all ‘albese
fettine di carne di vitello tagliata finemente, condita poco prima di servirla con olio extravergine d’oliva, succo di limone e parmigiano, con scaglie di tartufo sopra_felii de carne de vitel tăiată foarte fin, o parte a şoldului de vită, rasă piemonteză evident , care se aşează intr-un strat pe farfurie, se condimentează deasupra cu puţin ulei de măsline extravirgin, suc de lămiie şi parmigiano, iar in cazul acesta lamele de trufe
Vol-au-vent
vol-au-vent, cestini di pasta sfoglia ripieni con fegato di pollo stufato in padella con un po’ di cipolla e sopra lamelle di tartufo_vol-au-vent, coşuleţe din aluat de foetaj, umplute cu ficat de pasăre făcut la foc mic in tigaie cu puţină ceapă, pină ce se face bucăţele, deasupra acelaşi lamele de trufe
Primo piatto_Felul I:
crepes con besciamella al formaggio, piegate e scaldata, con sopra un goccio di panna e scaglie di tartufo_clătite cu sos bechamel in care a fost topită nişte brinză, impăturite şi incălzite, cu un pic de smintină şi lamele de trufe