In questa ricetta ho usato bottarga di tonno_Bottarga inseamna oua de peste uscate, cele folosite de mine in reteta asta sunt cele mai ordinare si mai ieftine adica cele de ton.
ingredienti: uova di tonno e sale_si asa arata, ca un praf, ingredientele sunt oua de ton si sare
Cele mai valoroase sunt cele de la cefalo sau muggine care in latina se numeste “Mugil cephalus”
Am gasit pe siteul asta
http://www.gourmetsardinia.com/gifts.html
o poza frumoasa
Ho usato questa caccavella che, oltre a misurare la quantità di spaghetti da usare è una forchetta ad un estremità, molto utile per assaggiare uno spaghetto per vedere quando è cotto
Am folosit unealta asta care pe linga un masurator de spaghetti mai e util si pentru a scoate o spaghetta si a incerca daca e fiarta sau nu
quando l’acqua salata bolle si buttano gli spaghetti “in piedi”
cind apa sarata fierbe se pun spaghetti-le in picioare
quando cominciano a diventare morbide si preme leggermente per farle coprire d’acqua
cind ele incep sa se inmoaie se apasa usor ca sa intre complet in apa
poi appena possibile si mescola_apoi cind e posibil se amesteca
ecco il forchettone che permette di assaggiarle_si iata cum numai amestecind cu furculita se pot scoate citeva pentru a le incerca
scolate, con abbondante olio siculo e la bottarga_scurse, cu mult ulei din Sicilia pe ele si deasupra cu bottarga
nel piatto, arricchite a piacere con scorza di limone gratuggiata_amestecate si in farfuria individuala, cu citeja schije de coaja de lamiie deasupra
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