750 ml latte – 750 ml lapte
220 gr pane raffermo – 220 gr piine uscata taiata cuburi
100 gr amaretti – 100 gr pricomigdale
50 gr uvetta – 50 gr stafide
50 gr cacao – 50 gr cacao
50 gr pinoli – 50 gr seminte de pin
2 uova – 2 oua
100 gr zucchero – 100 gr zahar
1 arancia, la buccia grattugiata e il succo – 1 portocala, coaja razuita si sucul
Ho messo il pane raffermo in un contenitore e versato il latte sopra, ho mescolato ogni tanto. Quando il pane si era ammorbidito ho aggiunto tutti gli altri ingredienti e mescolato bene. Cotto in uno stampo di 23 cm di diametro a 160°C per circa un ora. Non lievita tanto, resta abbastanza compatta e umida ma buona_Am pus cuburile de piine intr-un recipient ca sa stea intr-un singur strat si am varsat laptele deasupra, am amestecat din cind in cind. Cind mi s-a parut ca toata piinea era moale am pus deasupra restul ingredientelor si am amestecat pina cind toate ingredientele s-au amalgamat bine. Am pus intr-o forma de 23 cm diametru si copt la 160°C pentru o ora. Nu creste prea mult, ramine destul de compacta si umeda dar e foarte buna
Rispondi