Biscotti Marina_Biscuiti Marina
Ingredienti_Ingrediente:
160 g amido di mais (maizena) – 160 gr amidon de porumb
240 g farina di grano tenero 00 – 240 gr faina 00
160 g zucchero – 160 gr zahar
2 uova – 2 oua
100 g burro – 100 gr unt
1 bustina (18g) lievito per dolci in polvere – 1 pliculet (18 gr) praf de copt
8 g di ammoniaca per dolci – 8 gr de amoniac pentru dulciuri
Un pizzico di sale – un praf de sare
Io ho mescolato tutti gli ingredienti con il gancio K del Kenwood, formato dei rotolini poi avvolti nella pellicola, si possono sia mettere in congelatore che in frigo. Dai rotolini ho tagliato poi dei dischi che ho passato nella granella di nocciole e sistemato nella teglia da forno distanziati. Cotti 15 minuti a 180°C. Attenzione all’apertura del forno che l’ammoniaca è forte – Eu am amestecat toate ingredientele in Kenwood cirlig K si apoi am format suluri pe care le-am invelit cu pelicula alimentara. Se pot pune si in congelator si in frigider. Am taiat apoi discuri peste care am presarat bucatele de alune de padure si le-am asezat pe tava cu destul de mult spatiu intre ele. Le-am copt la 180°C pentru 15 minute. Atentie la mirosul de amoniac cind se deschide cuptorul pentru ca e puternic.
Biscotti semplici con uvetta_Fursecuri simple cu stafide
Ingredienti_Ingrediente:
3 uova – 3 oua
150 g zucchero a velo – 150 gr zahar pudra
150 g olio di semi – 150 gr ulei de seminte
400 g farina 00 – 400 gr de faina 00
250 g uvetta – 250 gr stafide
Ho mescolato nel Ken le uova con lo zucchero, aggiunto l’olio ed infine la farina e per ultimo l’uvetta. Cotti a 180°C fino quando iniziano a dorarsi – Am batut ouale cu zaharul, adaugat uleiul, faina si la sfirsit stafidele. Copt la 180°C pina cind incep sa se coloreze
Biscotti con cannella e mirtilli rossi_Biscuiti cu scortisoara si afine uscate
Ingredienti_Ingrediente
350 g farina 00 – 350 gr de faina 00
2 cucchiaini di cannella – 2 lingurite de scortisoara
1 cucchiaino di lievito per dolci – o lingurita de praf de copt
mezzo cucchiaino di noce moscata – o jumatate de lingurita de nucsoara
125 gr burro morbido, a temperatura ambiente – 125 gr de unt moale, la temperatura camerei
150 g zucchero di canna – 150 gr de zahar de trestie
2 uova – 2 oua
100 g di uvetta – 100 de gr de stafide
sale – sare
Ho mescolato tutti gli ingredienti con il gancio K del Kenwood, formato palline e sistemate nella teglia da forno distanziate. Cotti 20 minuti a 180°C o comunque fino quando iniziano a colorarsi – Eu am amestecat toate ingredientele in Kenwood cirlig K si apoi am format bilute si le-am asezat pe tava cu destul de mult spatiu intre ele. Le-am copt la 180°C pentru 20 minute si in orice caz pina cind incep sa se inchida la culoare
Ciambelline al vino_Colacei cu vin
https://adriananicoleta.wordpress.com/2011/12/17/ciambelline-al-vino_colacei-cu-vin/
La ricetta di Maria Grazia_Reteta Mariei Grazia
http://www.coquinaria.it/forum/showthread.php?114970-Cerco-ricette-di-biscotti-light
Ingredienti – Ingrediente
500 g di farina 00 – 500 gr faina 00
150 g di zucchero – 150 gr zahar
una bustina di lievito per dolci (15 gr) – un pliculet de praf de copt (15 gr)
120 g di olio (io ho usato l’extravergine) – 120 gr di olio (eu am folosit de masline extravirgin)
150 g di vino (io ho usato un rosato) – 150 gr de vin (eu am folosit un vin roz)
Ho mescolato la farina, il sale, lo zucchero ed il lievito, fatto fontana in centro e versato i liquidi, azionato il Kenwood con il gancio K, prima bassa velocità poi massima fino quando l’impasto si è formato. Ho fatto le ciambelline e fatte cuocere in forno a 180°C fino quando iniziavano a prendere colore, da bollenti le ho passate nello zucchero e lasciate raffreddare – Am amestecat faina, zaharul, praful de copt si sarea, am facut gaura in mijloc si am varsat lichidele, apoi am pornit robotul Kenwood cu cirligul in forma de K, mai intii viteza mica apoi maxima pina cind s-a format aluatul. Am dat forma colaceilor si i-am copt la 180°C pina cind au inceput sa se coloreze, cit era inca fierbinti i-am trecut prin zahar si lasat sa se raceasca
Cantucci alle noci_Cantucci cu nuci
Ingredienti_Ingrediente:
300 g farina 00 – 300 gr faina 00
7 g lievito per dolci – 7 gr praf de copt
130 g zucchero – 130 gr zahar
circa 130 g noci macinate – circa 130 gr de nuci macinate
2 uova – 2 oua
3 cucchiai di miele – 3 linguri de miere
Ho fatto la fontana nella ciotola del Kenwood con la farina, lo zucchero, le noci ed il lievito, in mezzo ho messo le uova ed il miele, ho azionato il robot, l’impasto era un po’ attaccaticcio e l’ho diviso in 4 parti e aiutandomi con la pellicola trasparente ho fatto 4 rotoli ma se si fanno più sottili se ne possono fare di più, cotti 30 minuti a 180°C, tolti e tagliati con il coltello di pane ancora bollenti, lasciati raffreddare sulla gratella – Am pus in bolul de la Kenwood faina, nucile, zaharul si praful de copt, in mijloc am pus ouale si mierea, am aprins robotul si facut compozitia care era foarte lipicioasa dar am impartit-o in 4 si cu ajutorul foliei de plastica am facut 4 suluri pe care le-am copt 30 de minute la 180°C, taiate fierbinti cu ajutorul cutitului cu zimti, lasati la racit pe gratar
Noci – Nuci
200 g farina – 200 gr faina
50 g zucchero – 50 gr zahar
125 g burro – 125 gr unt
1 uovo – 1 ou
7 g praf de copt – 7 gr lievito per dolci
Ho montato nel Kenwood il zucchero con l’uovo, ho aggiunto il burro morbido ed infine la farina con il lievito. Ho fatto delle palline di 6 g ciascuna, messe a cuocere nella piastra per 3 minuti. Riempite con una crema di nocciole, ne vengono una quarantina – Am batut spuma oul cu zaharul, am adaugat untul moale si apoi faina cu praful de copt. Am facut bilute de 6 gr fiecare si le-am copt 3 minute. Umplute cu crema de alune si ciocolata, ies circa 40 de nuci
Biscotti con cioccolato – Biscuiti cu ciocolata
Ingredienti_Ingrediente:
230 g di farina 00 – 230 gr di farina 00
70 g di zucchero semolato – 70 gr zahar
70 g di zucchero di canna – 70 gr de zahar brun
1 uovo – 1 ou
125 g di burro morbido – 125 gr unt moale
2 cucchiaini lievito per dolci – 2 lingurite de praf de copt
200 g de cioccolato a pezzettini – 200 gr ciocolata bucatele
Ho mescolato tutti gli ingredienti nel Kenwood aggiungendo per ultimo il cioccolato tagliato a pezzettini con il coltello. Ho fatto i rotoli e tagliato le rondelle e le ho fatte cuocere in forno preriscaldato a 180°C per 20 minuti – Am amestecat toate ingredientele in Kenwood si am facut suluri din care am taiat discuri si le-am copt la 180°C 20 de minute
Biscotti alla cannella – Biscuiti cu scortisoara
Ingredienti_Ingrediente:
700 g farina 00 – 700 gr de faina 00
200 g burro morbido – 200 gr unt moale
200 g zucchero – 200 gr zahar
200 g miele – 200 gr miere
1 uovo – 1 ou
1 bustina di lievito (15 g) per dolci – un pliculet de praf de copt (15 gr)
cannella in polvere a piacere – scortisoara dupa gust
Ho mescolato il burro morbido a pezzetti con lo zucchero, aggiunto l’uovo, il miele, la farina setacciata col bicarbonato e la cannella. Ho steso l’impasto e tagliato con le formine. Cotti in forno caldo a 180° per 10-15 minuti o comunque fino quando iniziano a dorarsi, decorati con glassa di zucchero – Am amestecat untul bucatele la temperatura camerei cu zaharul, adaugat oul, mierea, faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Am intins aluatul si taiat cu formele, copt in cuptor preincalzit la 180°C 10-15 minute si in orice caz pina cind incep sa se coloreze, decorati cu glazura de zahar praf
Biscotti al latte – Biscuiti cu lapte
Ingredienti_Ingrediente
500 g farina di grano tenero – 500 gr de făină de griu
100 g amido di mais – 100 gr de amidon de porumb
225 g di zucchero semolato – 225 gr de zahăr tos
125 g di burro – 125 gr de unt
175 g di latte – 175 gr de lapte
3 g di sale – 3 gr de sare
8 g di lievito per dolci – 8 gr de praf de copt
la buccia grattugiata di un limone – coaja rasă de la o lămîie
Ho sciolto il burro insieme al latte e poi mescolato tutti gli ingredienti nel Kenwood, steso l’impasto e tagliato le formine, cotti in forno a 180°C fino quando iniziano a dorarsi, decorati con cioccolato fuso – Am topit untul cu laptele si apoi am amestecat toate ingredientele in Kenwood, am intins aluatul si taiat cu formele, copti in cuptor la180°C pina cind incep sa se coloreze, decorati cu ciocolata topita
Bastoncini con nocciole – Beţişoare cu alune
Ingredienti_Ingrediente
300 g farina di nocciole – 300 gr alune măcinate
300 g zucchero– 300 gr zahăr
110 g burro – 110 gr unt
400 g farina – 400 gr făină
3 uova – 3 ouă
Si mescolano le uova con lo zucchero, si aggiungono gli altri ingredienti, si ottiene un impasto friabile e sbricioloso, si deve lavorare veloce e con tanta farina, si fanno dei rotolini e si tagliano i bastoncini – Se amestecă mai întîi ouăle cu zahărul, apoi se adaugă celelalte ingrediente, se obţine un aluat lipicios şi sfărîmicios, ca să se poata lucra cu el tebuie sa se foloseasca faina, se fac suluri din alual şi se taie bastonaşele
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